Likkepotfeesten in Beveren zijn uitgegroeid tot een traditie

Op de foto zien we Lennerd Vancoillie, Jolan Lannoo, Lowie Deconinck, Thibault Maeseele, Kobe Sambaer, Willem Van Winghem, Robin Deceuninck, Henri Verbrugghe en Nicolas Ameel van de Beverse KSA. (foto SB) © (foto SB)
Redactie KW

Op vrijdag 16 augustus gaat vanaf 18 uur de 38ste editie van de Likkepot van start. Deze driedaagse van KSA Bebo is ieder jaar een groot feest in Beveren en mag telkens heel wat bezoekers verwelkomen.

De Beverse KSA is sinds vorige week bezig met de opbouw van de Likkepot aan zijn lokalen in de Izegemseaardeweg, recht tegenover voetbalploeg Dosko Beveren. “De één heeft al wat meer ervaring in het opbouwen dan de andere, maar collectief gaat alles telkens heel vlot”, lacht Vic Verbrugge, die als leider aan zijn vierde Likkepot begint, maar ook de twee jaren daarvoor al hielp met de organisatie. “Het is ondertussen onze 38ste editie en het is uitgegroeid tot een heuse Beverse traditie. Vooral als het mooi weer is, is het een fantastisch evenement. Zeker omdat alles in openlucht plaatsvindt. Maar ook bij slecht weer maken we er het beste van. Jaarlijks mogen we per dag zo’n 1.000 bezoekers verwelkomen, hopelijk is dat opnieuw het geval. Bovendien valt onze Likkepot niet samen met de kermis in Beveren, misschien is dat wel een voordeel voor ons.”

Het programma is in vergelijking met vorig jaar niet veranderd. Alleen ‘Kinderen Baas’ op zaterdagnamiddag wordt wat uitgebreid. “Het was vorig jaar de eerste keer dat we met ‘Kinderen Baas’ uitpakten. We zaten daar nog met een open ruimte in ons programma en wilden de focus op de kinderen leggen, aangezien de rest van onze event vooral op volwassenen gericht is. Het viel alvast in de smaak – zelfs enkele leiders begonnen vorig jaar mee te spelen – en daarom besloten we het aanbod nog iets uit te breiden. Daarvoor krijgen we de steun van een clown die heel wat ervaring heeft met dergelijke zaken. Het wordt dus nog plezanter”, lacht Vic Verbrugge. “Voor de rest zijn er dus geen wijzigingen in ons programma. Op vrijdagavond is om 18 uur de officiële opening en om 20 uur gaat onze algemene kennisquiz van start. Inschrijven gebeurt ter plaatse en kost 15 euro per team van maximum vier personen. Er staat geen limiet op het aantal inschrijvingen, maar vorig jaar zaten we met 64 ploegen aan onze limiet. Maar we hebben altijd een extra projector achter de hand voor het geval het nodig zou zijn”, aldus Vic Verbrugge.

korte nachten

“Op zaterdag is er dan vanaf 10 uur ons minivoetbaltornooi, om 16 uur ‘Kinderen Baas’ en vanaf 20 uur gaat onze streekbierenavond van start, waar je van meer dan 50 verschillende streekbieren kan proeven. Al is die bar ook op de andere uren van de dag toegankelijk. (lacht) Voor ons zijn het tijdens de Likkepot meestal korte nachten, maar bij onze streekbieravond is het risico op slaaptekort altijd groot. Er zullen er de dag erop heel wat met kleine oogjes aanwezig zijn op de eucharistieviering. Daarnaast is er op zondag om 12 uur nog onze barbecue (15 euro voor volwassenen en 10 euro voor kinderen) en om 14 uur ons kubbtornooi (15 euro per ploeg). Voor deze twee zaken kan je je inschrijven tot de avond ervoor via ksabebo@outlook.com. Al zullen we de dag zelf natuurlijk niet moeilijk doen als er nog enkele mensen of teams zich willen inschrijven. Onze feestdriedaagse wordt om 15 uur afgesloten met koffie met gebak en het gebruikelijke Schijt-je-Rijk.”

De opbrengst van de Likkepot gaat integraal naar de KSA-werking om onder meer nieuw materiaal te kopen, onvoorziene kosten te dekken en de toekomstige kampen zo goed als mogelijk voor te bereiden. (Stijn Moerman)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier