Likes uit Moskou verpesten ‘leuke’ Facebookwedstrijd Dreamland in Alveringem

Spelenderwijs kreeg de meeste likes voor deze foto. © TP
Redactie KW

Consternatie bij kinderen, ouders en leraren van basisschool Spelenderwijs in Alveringem: ondanks de meeste likes voor hun foto in een Facebookwedstrijd voor een boekenbon van 1.000 euro bij Dreamland, ging de prijs naar een school in Mere.

“Bij wedstrijden waarbij jullie moeten liken, houden wij er rekening mee dat de likes op een eerlijke manier verkregen werden. Jullie mogen ervan uitgaan dat de winnaar eerlijk gewonnen heeft en er rekening gehouden werd met het wedstrijdreglement”, klonk het in een eerste reactie van Dreamland.

Er werd massaal gereageerd op dit bericht, onder meer van mensen die het opnamen voor basisschool Spelenderwijs in Alveringem. De school behaalde de meeste likes, maar kreeg uiteindelijk geen prijs. “We vinden dat heel jammer, maar we kunnen niets anders dan ons erbij neerleggen”, klonk het bij juffen Joke en Annick.

Verschil van 300 likes

Ouder Christel Bruneel eiste meer uitleg van Dreamland. “Onze school behaalde ongeveer 4.274 likes, de school in Mere meer dan 300 likes minder. Alle kinderen leefden toe naar deze wedstrijd. Het gaat ons niet om het geld, maar om het principe. We kunnen onze kinderen niet uitleggen waarom ze geen boekenbon krijgen, ook al staan ze eerste. Er wordt verwezen naar het wedstrijdreglement, maar daarin staat niks over oneerlijke likes.”

Het gaat ons niet om het geld, maar om het principe

De reactie van Dreamland bleef niet uit. “Wij zijn erg geschrokken van de negatieve reacties in verband met onze wedstrijd”, aldus persverantwoordelijke Hanne Poppe.

“We hadden enkel goede bedoelingen, namelijk een leuke wedstrijd onder klasjes organiseren en tegelijkertijd de jeugdboekenweek in de kijker zetten. We vinden het heel belangrijk dat de kindjes ook nog eens een boekje vastnemen en willen dat steeds blijven stimuleren. Een faire like is een like die niet aangekocht werd en van een echt Facebookprofiel komt. Bepaalde likes waren onder meer afkomstig uit Moskou. Bij het lezen van de reacties begrijpen we dat het niet voor iedereen even duidelijk was”, klinkt het.

“Daarom zijn we bereid om een uitzondering te maken en hebben we beslist om de prijs twee keer toe te kennen. We hopen dat iedereen zich kan vinden met deze oplossing. We trekken hier lessen uit en proberen dit verhaal op een positieve manier te beëindigen voor de kinderen.”

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier