Leraar en oud-lid Schild en Vrienden onderschrijft waarden college van Menen

Redactie KW

Het Sint-Aloysiuscollege in Menen gunt een nieuwe leerkracht die te zien is in de Pano-reportage over Schild en Vrienden het voordeel van de twijfel. “We zijn van oordeel dat de leerkracht zich volledig schaart achter het pedagogisch project van onze school, waar totaal geen plaats is voor zaken als discriminatie.”

In de Pano-reportage over Schild en Vrienden werd een filmpje getoond dat gemaakt is door de organisatie van Dries Van Langenhove en waarin enkel leden aan het woord komen. Een van hen blijkt sinds dit jaar leraar te zijn in het Sint-Aloysiuscollege in Menen. Voor de directie was dat wel eventjes schrikken.

“We zijn met de leerkracht in gesprek gegaan en we hebben hem de vraag gesteld of hij volledig achter ons pedagogisch project staat, waar geen plaats is voor discriminatie of andere dergelijke zaken”, zegt directeur Mathieu Dehaene. “De raad van bestuur heeft akte genomen van dat gesprek en bepaalde afspraken op papier gezet. We hebben het dus niet zomaar laten passeren. De raad van bestuur is momenteel van oordeel dat de leraar zich in woord en daad schaart achter ons pedagogisch project. De leraar wordt, net als andere nieuw leerkrachten, begeleid door een mentor. In dit geval is er wat verhoogde waakzaamheid. Tegelijkertijd willen we niemand uitsluiten met wat hij of zij in het verleden deed, want de feiten stammen van voor de man hier in dienst was.”

De leerlingen aan wie de leerkracht les geeft, kregen de kans om vragen te stellen over de zaak. De betrokken leraar benadrukt op zijn Facebookpagina dat hij geen lid meer is van S&V en dat hij achter de waarden van zijn school staat.

Lees hier ook de reportage die eerder deze maand hierover verscheen.

(CMW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier