Leraar Danny Vandewalle neemt afscheid met Jerusalemadans

Meester Danny probeerde ook eens mee te doen tijdens de Jerusalema-dans. © FODI
Patrick Depypere
Patrick Depypere Medewerker KW

Woensdagmiddag 30 september trok Danny Vandewalle (61) de schoolpoort van de Onze-Lieve-Vrouweschool in Ingelmunster definitief achter zich dicht. Hoewel, definitief?

Danny begon als leraar één jaar in Sint-Eloois-Winkel. Na zijn legerdienst in Soest kon hij in 1981 beginnen werken in de Onze-Lieve-Vrouwschool in de Brigandsstraat, nu Hendrik Consciencestraat, in Ingelmunster.

Hij was twee schooljaren leraar in het tweede leerjaar. Daarna kreeg hij het eerste leerjaar onder zijn hoede. Tot de laatste schooldag was ‘meester Danny’ leraar in het eerste leerjaar.

Niet definitief

“Elk jaar opnieuw was het voor mij een uitdaging om de leerlingen op hun niveau het lezen, rekenen en schrijven bij te brengen. Het gaf steeds veel voldoening om te zien hoe die kinderen in de loop van het schooljaar evolueerden”, zegt meester Danny, die de schoolpoort niet definitief achter zich dicht trekt.

Zitten ze met een probleem? Kan hij ergens een handje toesteken? Dan mag de directie nog altijd een beroep doen op hem. Op woensdagmorgen werd Danny te voet opgehaald aan zijn huis door directeur Bruno Six.

Flashmob

Onderweg stonden de collega’s in groepjes verspreid over het parcours om aan te sluiten bij de wandeling. Na een ontbijt met de collega’s was er EHBA (Eerste Hulp bij Afscheid). Er volgden klasbezoeken in iedere klas van het lager onderwijs.

Daarna kon Danny genieten van de Jerusalemadans met alle leerlingen van de lagere school op de speelplaats in flashmobstijl. Aansluitend trakteerde de afscheidnemende leerkracht met een ijsje. Net voor de middag had de overhandiging plaats van een kader en placemats met portretten van alle kinderen, waarna de directeur nog een slotwoord hield.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier