Lentefrisse Tirolermeisjes op 100-dagenviering in Menen

Menen De 100 dagen In Sint Joris was het thema van de 100 dagen Landen. Het 6de STW koos voor Oostenrijk, meer specifiek voor Tirol. (Foto WO) © In Sint Joris was het thema van de 100 dagen Landen. Het 6de STW koos voor Oostenrijk, meer specifiek voor Tirol. (Foto WO)
Redactie KW

De vier Menense secundaire scholen vieren vandaag 100 dagen en doen dat duidelijk in stijl.

De leerlingen van de Sint-Jorisschool, het VTI Sint-Lucas, het Sint-Aloysiuscollege en de Grenslandscholen vieren dat feest elk op hun eigen manier. De leerlingen van de Sint-Jorisschool krijgen na het ontbijt een stadsspel in Kortrijk aangeboden, het VTI Sint-Lucas trekt naar Wervik, de Grenslandscholen Menen naar Gent, de Grenslandscholen naar Ieper terwijl het Sint-Aloysiuscollege in eigen stad blijft. ‘s Avonds is er in het Park ter Walle dan wel een 100 dagenfuif waarop enkel de laatstejaars uitgenodigd zijn. Zij mogen wel elk iemand mee uitnodigen.

De gezamenlijke fuif kwam er na het ongenoegen van vorig jaar. Omdat zowel cafébazen als jongeren vergeten waren om een afwijking op het algemeen politiereglement te vragen, waren alle cafés ‘s morgens vroeg nog gesloten. Het reglement zegt dat cafés ‘s morgens niet voor 7 uur mogen opengaan. Voor de editie 2014 mocht dat wel. De vrije scholen bieden hun leerlingen vanaf 7 uur wel een ontbijt aan, de leerlingen van de Grenslandscholen zijn hun 100 dagen op donderdagavond met een etentje met de leerkrachten begonnen.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier