Het is de bedoeling dat de leerlingen om beurten op de bakfiets rijden, elk naar hun eigen vermogen. De leerlingen lieten zich vooraf sponsoren, de opbrengst gaat naar de Kindervriend in Rollegem. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) gaf woensdagochtend het startschot voor de pittige uitdaging.

De deelnemers worden alvast de eerste dag op sleeptouw genomen door Calvin Verbeeck, de provinciale wielerkampioen 2018 bij de juniores die binnen twee weken zijn titel moet verdedigen. Ook de Wervikse junior Nathan Decuypere behoort tot het gezelschap. De twaalf andere leerlingen die het waar moeten maken zijn Edward Bosschaert, Niel Cottignies, Lars Pattyn, Remco Vanryckeghem, Yurik Debecker, Mathis Debruyne, Bjarne Desplancke, Xavier Vanneste en Stijn Vens. De begeleiders zijn Bart Ovaere, Lieven Rullens, Luc Hoornaert en Rik Demeyer. (WO)

Het is de bedoeling dat de leerlingen om beurten op de bakfiets rijden, elk naar hun eigen vermogen. De leerlingen lieten zich vooraf sponsoren, de opbrengst gaat naar de Kindervriend in Rollegem. Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) gaf woensdagochtend het startschot voor de pittige uitdaging. De deelnemers worden alvast de eerste dag op sleeptouw genomen door Calvin Verbeeck, de provinciale wielerkampioen 2018 bij de juniores die binnen twee weken zijn titel moet verdedigen. Ook de Wervikse junior Nathan Decuypere behoort tot het gezelschap. De twaalf andere leerlingen die het waar moeten maken zijn Edward Bosschaert, Niel Cottignies, Lars Pattyn, Remco Vanryckeghem, Yurik Debecker, Mathis Debruyne, Bjarne Desplancke, Xavier Vanneste en Stijn Vens. De begeleiders zijn Bart Ovaere, Lieven Rullens, Luc Hoornaert en Rik Demeyer. (WO)