Leerlingen van De Droomhut in Wevelgem krijgen groene speelzone van de Sint

Nieuwe speeltuin voor basisschool Droomhut. © MP
Redactie KW

Een dubbele verrassing voor de kleuters en leerlingen van basisschool De Droomhut want naast het sinterklaasbezoek mochten ze ook voor het eerst spelen in hun gloednieuwe groene speelzone.

De Sint en zijn pieten hadden dus een leuke verrassing in petto en openden vrijdagmorgen de nieuwe zone. Meteen maakten de kinderen kennis met hun speeltuin.

“De Droomhutters kunnen nu spelen en ravotten tussen boomstronken, touwladders en zelfgemaakte kampen tijdens de speeltijden. Enkele creaties doen de fantasie van de kinderen hevig oplaaien”, zegt juf van het eerste leerjaar en coördinator Romanie Bouquelloen. ” Zo kunnen er heuse boottochten gemaakt worden in een echte zeilboot met stuurwiel. De kinderen maken hun eigen reisverhalen via hun speurtochten langs het “berenpad” of tussen tussen de wilgentakken. We hopen dat de kinderen ten volle genieten van hun speeltijd en dat ze uitkijken naar al hun vrije momenten op school.”

De officiële opening door de Sint.
De officiële opening door de Sint.© MP

Het einde van de metamorfose van de speelplaats is nog niet in zicht want weldra komt er een nieuwe omheining en op termijn investeert De Droomhut verder in de aanleg van tuintjes die een verlengstuk vormen van de klassen. Daarin worden kippen gehouden, komt er een weerhoekje met windemeter, pluviometer en een digitale thermometer, zullen bijen onderdak vinden en valt er een vlinderstruik te bewonderen.

De Droomhut telt nu 58 leerlingen van het eerste kleuter tot en met het derde leerjaar. “We willen op korte termijn klassen tot en met het zesde leerjaar inrichten. Ons leerlingenbestand kan daarmee op korte tijd verdubbelen”, hoopt Romanie Bouquelloen.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier