Leerlingen testen zombiemachine en pannenkoekenshooter uit in Kortrijk

Uit West-Vlaanderen waren kinderen van De Sprong uit Kortrijk (foto) en vbs De Vlam uit Vlamertinge © EDB
Redactie KW

Op dinsdag 15 december kwamen 300 lagere school kinderen uit heel Vlaanderen naar Kortrijk om hun droommachine te ontdekken tijdens de ‘work in progress’ expo in Howest.

In oktober werd het startschot gegeven van MyMachine Vlaanderen. Vanaf dat moment lieten 300 kinderen hun fantasie de vrije loop om hun droommachine te bedenken en te tekenen. Howest studenten werken de favoriete droommachine van elke klas nu verder uit. Binnenkort bouwen leerlingen van het technisch onderwijs deze machines echt.

Nieuw dit jaar is de samenwerking van MyMachine Vlaanderen met MyMachine Slovenië. Hier realiseren de drie onderwijsniveaus, zoals het lager, het technisch onderwijs en de hogeschoolstudenten van Kortrijk en Ljubljana en Nova Gorica in Slovenië een gezamenlijke droommachine als één internationaal team.

Het betreft de zombiemachine, die je begeleidt in de fasen voor het slapengaan. Zij is bedacht door de kinderen uit België en uit Slovenië. In november trokken Howest studenten industrieel productontwerpen naar Slovenië om samen met de hogeschoolstudenten van daar ideeën te broeden. Ze werkten samen het concept van de zombiemachine uit dat door het technisch onderwijs uit beide landen zal gerealiseerd worden. In Kortrijk zal dit gebeuren in het PTI.

Verschillende machines

Op dinsdag 15 december maakten de lagere schoolkinderen kennis met de verschillende droommachines zoals de foedtmachine, de regenboog-spuuger, de tv-machine, de octokamto, de pannenkoekenshooter, the blue man, de compliementjesmachine, de droommachine, de grappenmaker, de zombiemachine en de MyMachine Game.

(EDB – foto EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier