Toneelstukken in Pegasus, het is een jarenlange traditie. Het begon al toen de zussen Maxine (29) en Morgane (26) Van Tiggel er op de schoolbanken zaten en zelf toneel speelden. Nu geven ze er beiden les en regisseren ze samen het nieuwe schoolstuk. "Toneel heeft me altijd geboeid", vertelt Maxine. "Ik volgde de lessen drama aan het Conservatorium in Oostende en kwam zo in de amateurwereld van het toneel terecht. Zo speelde ik in het verleden al stukken bij De Coulisse. Later kwam ik via een collega, die vzw De dakbroeders heeft opgericht, in die vzw terecht en daar kreeg ik al heel wat kansen."

Appel

Het toneelstuk vertelt het verhaal van twee mensen die als echte mensen in de sprookjeswereld terechtkomen. "Alle sprookjes zijn er echter door elkaar gemixt", licht Maxine een tip van de sluier. "In eerste instantie hebben de twee niet door wat ze er eigenlijk moeten doen. Ze denken dat ze moeten ingrijpen en de sprookjes moeten manipuleren. Bijvoorbeeld door Sneeuwwitje niet in de giftige appel te laten bijten. Niets is echter minder waar. Op een gegeven moment hebben ze door dat ze alles op zijn beloop moeten laten, net zoals in de sprookjes. Inmiddels proberen ze hun weg naar huis terug te vinden, naar hun eigen wereld. Maar of ze daar in slagen..."

Ruben Deblieck (14) speelt de rol van Teun, een van de twee mensen die in de sprookjeswereld terechtkomen. Hij is de jongste 'acteur' ooit die een hoofdrol kreeg in het schooltoneel. "Er gebeurt iets in de echte wereld waardoor we wakkerworden in een waterput in de sprookjeswereld", vertelt Ruben. "We komen er verschillende sprookjesfiguren tegen en vallen van de ene verbazing in de andere. Ik vind alles wel grappig en leuk. Zo ben ik ook wel een beetje in het echte leven. Ik speel mezelf niet, maar herken wel veel van mezelf in het personage", klinkt hij al als een beroepsacteur.

Er zijn twee redenen waarom Ruben uitgekozen werd. "Er was eerst een andere jongen, maar de rol was voor hem te zwaar in combinatie met zijn voetbaltraining. En Ruben, die eerst de jager zou spelen, deed dat zo goed tijdens de eerste repetitie dat we uiteindelijk hem kozen voor een hoofdrol", verduidelijkt Maxine.

Sandra bekkari

Katrien De Vlieger (18) speelt de tweede 'echte' mens. "Mijn personage heet Jasmijn Janssen. Ik ben een beetje de Sandra Bekkari van het stuk. Ik eet gezond en ben een deftig persoon. Dat botst dan weer met Teun, die alles als een lachertje ziet. Samen komen wij in die sprookjeswereld terecht en dat zorgt voor humoristische taferelen. Mensen moeten zeker komen kijken, het wordt de moeite", besluit Katrien.

(JRO)

In het toneelstuk spelen 28 leerlingen mee als acteur of danser. De dansers komen uit de Edugym van de school. Tickets zijn verkrijgbaar via het Uitloket van De Grote Post. Beide voorstellingen starten om 20 uur. Tickets kosten 9 euro.

'Musicalster' Amélie kruipt in de huid van Sneeuwwitje

© JRO

Een opvallende actrice in het schooltoneelstuk is Amélie Annys. De amper twaalfjarige Amélie heeft ondanks haar jonge leeftijd al een palmares om u tegen te zeggen en timmert aan de weg om een echte musicalster te worden. Ze volgt les in Pegasus en stelde zichzelf kandidaat om in het toneelstuk mee te spelen. "We repeteren op maandag en dan heb ik net niets op de planning staan", lacht Amélie.

Ze speelde al mee in de musical De Gelaarsde Kat en in Dolfje Weerwolfje, maar ook in het Ei van Oom Trotter, een stuk dat binnenkort hernomen wordt naar Marc De Bel, en in La Bohème. Ze danst bij productiehuis Fabric Magic en was ook te zien in Musical 13. Haar leven bestaat grotendeels uit auditie doen, acteren, dansen en zingen. En een beetje studeren.

"Of ik nog stress heb om op een podium te staan? Helemaal niet, ik ben het echt al gewoon. Ik danste ooit op het Gala van de Gouden K's voor 7.000 mensen. Ik zie me ook niets anders doen. Dat ik nu mee mag spelen in het toneelstuk in school is wel leuk. Zingen, acteren en dansen is nu eenmaal het liefste wat ik doe", besluit Amélie, die de rol van Sneeuwwitje op haar neemt in het toneelstuk.

Toneelstukken in Pegasus, het is een jarenlange traditie. Het begon al toen de zussen Maxine (29) en Morgane (26) Van Tiggel er op de schoolbanken zaten en zelf toneel speelden. Nu geven ze er beiden les en regisseren ze samen het nieuwe schoolstuk. "Toneel heeft me altijd geboeid", vertelt Maxine. "Ik volgde de lessen drama aan het Conservatorium in Oostende en kwam zo in de amateurwereld van het toneel terecht. Zo speelde ik in het verleden al stukken bij De Coulisse. Later kwam ik via een collega, die vzw De dakbroeders heeft opgericht, in die vzw terecht en daar kreeg ik al heel wat kansen."Het toneelstuk vertelt het verhaal van twee mensen die als echte mensen in de sprookjeswereld terechtkomen. "Alle sprookjes zijn er echter door elkaar gemixt", licht Maxine een tip van de sluier. "In eerste instantie hebben de twee niet door wat ze er eigenlijk moeten doen. Ze denken dat ze moeten ingrijpen en de sprookjes moeten manipuleren. Bijvoorbeeld door Sneeuwwitje niet in de giftige appel te laten bijten. Niets is echter minder waar. Op een gegeven moment hebben ze door dat ze alles op zijn beloop moeten laten, net zoals in de sprookjes. Inmiddels proberen ze hun weg naar huis terug te vinden, naar hun eigen wereld. Maar of ze daar in slagen..."Ruben Deblieck (14) speelt de rol van Teun, een van de twee mensen die in de sprookjeswereld terechtkomen. Hij is de jongste 'acteur' ooit die een hoofdrol kreeg in het schooltoneel. "Er gebeurt iets in de echte wereld waardoor we wakkerworden in een waterput in de sprookjeswereld", vertelt Ruben. "We komen er verschillende sprookjesfiguren tegen en vallen van de ene verbazing in de andere. Ik vind alles wel grappig en leuk. Zo ben ik ook wel een beetje in het echte leven. Ik speel mezelf niet, maar herken wel veel van mezelf in het personage", klinkt hij al als een beroepsacteur.Er zijn twee redenen waarom Ruben uitgekozen werd. "Er was eerst een andere jongen, maar de rol was voor hem te zwaar in combinatie met zijn voetbaltraining. En Ruben, die eerst de jager zou spelen, deed dat zo goed tijdens de eerste repetitie dat we uiteindelijk hem kozen voor een hoofdrol", verduidelijkt Maxine. Katrien De Vlieger (18) speelt de tweede 'echte' mens. "Mijn personage heet Jasmijn Janssen. Ik ben een beetje de Sandra Bekkari van het stuk. Ik eet gezond en ben een deftig persoon. Dat botst dan weer met Teun, die alles als een lachertje ziet. Samen komen wij in die sprookjeswereld terecht en dat zorgt voor humoristische taferelen. Mensen moeten zeker komen kijken, het wordt de moeite", besluit Katrien. (JRO)