Leerlingen met autisme organiseren beurs voor toekomstige ondernemers

De organisatie van de beurs was in handen van leerlingen met autisme. © WK
Redactie KW

Leerlingen van de BUSO-school Spermalie uit Brugge organiseerde vrijdag de eerste editie van zijn ‘SPRIP’-beurs van en voor secundaire scholen.

SPRIP is een samenvloeisel van de woorden Spermalie en GIP of Geïntegreerde Proef: de organisatie van de beurs was in handen van een groepje leerlingen met autisme uit het zesde jaar kantoor en was bedoeld als eindwerk.

Op de beurs stonden virtuele oefenbedrijven van het Vrij Handels- en Sportinstituut in Brugge, de Sint-Jorisschool uit Menen, Athena Drie Hofsteden uit Kortrijk en Dominiek Savio uit Hooglede. Ook Touch2Connect, de eigen virtuele oefenfirma van het zevende specialisatiejaar kantooradministratie en gegevensbeheer van Spermalie die je hier ziet op de foto, was aanwezig met een infostand.

De bezoekers waren leerlingen uit de handelsrichtingen van secundaire scholen uit heel West- en Oost-Vlaanderen. Bedoeling van de beurs was de theorie uit de klas omzetten in de praktijk om de ondernemingszin en -vaardigheden aan te scherpen. Er kwam ook een mystery shopper langs die de beste verkopers en de stand met de mooiste inrichting eruit lichtte. (WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier