Leerlingen KTA Brugge halen diploma af via drive-in

Een dj-set, een drankje en natuurlijk ook popcorn maakten er een echte drive-inervaring van. © JVM
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Het parkeerterrein van het KTA Brugge werd even omgetoverd tot een sfeervolle drive-in in Amerikaanse stijl. De leerlingen van de zesde en zevende afstudeerjaren kwamen er in bubbels hun diploma afhalen en werden daarbij getrakteerd op een spektakelrijk afstudeerfeestje.

“Corona heeft de voorbije maanden een grote impact gehad op het dagelijkse leven van onze leerlingen. Nadat ze onder andere al hun galabal moesten missen, vonden we dat de proclamatie voor de afgestudeerden toch wat toeters en bellen verdiende”, zegt directeur Lien Hautekeete.

Er werd een ‘proclamatieteam’ aangesteld dat zich de voorbije weken uit de naad werkte om de zesde- en zevendejaars een waardige afsluiter te geven. De leerlingen van de verschillende pijlers – Art & Design, Business & People, Engineering, Sports ASO en TSO – werden in shifts op het parkeerterrein verwacht waar ze samen met hun ‘bubbel’ mochten oprijden. Ook familie was dus welkom.

Een dj-set, een drankje en natuurlijk ook popcorn maakten er een echte drive-inervaring van. Na elke show, waaraan telkens vijftig wagens of bubbels deelnamen, kon de leerling per wagen zijn of haar diploma oppikken. “Na zo’n moeilijk afstudeerjaar hadden onze leerlingen dit wel verdiend”, aldus directeur Lien Hautekeete.

https://www.youtube.com/watch?v=XLL8MFQdnJE

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier