Leerlingen GBS Wevelgem lopen rondjes in fluo voor drie goede doelen

Stefaan Lernout

De leerlingen van drie afdelingen van de gemeentelijke basisschool liepen deze morgen rondjes in het Park van Wevelgem voor de Fluorun for Life. Het was de bedoeling dat de leerlingen zich uitdosten in Fluo-kledij. Ook de ouders en grootouders werden uitgenodigd om enkele rondjes mee te lopen.

De 650 leerlingen liepen, afhankelijk van hun leeftijd, een aantal rondjes op een parcours van 800 meter dat door het park, rond de bibliotheek, door de sporthal en rond het zwembad loopt. In de sporthal dienden zelfs enkele obstakels overwonnen te worden.

Drie goede doelen

De bedoeling was om zich te laten sponsoren door familie en vrienden. De opbrengst van de sportieve voormiddag gaat naar drie goede doelen die alle een link hebben met GBS Wevelgem. Vooreerst naar de Mucovereniging, een juf en een leerling van de school lijden aan muco. Daarnaast wordt ook vzw Cri-du-chat ondersteund, het zusje van een van de leerlingen heeft die zeldzame ziekte. Tenslotte liepen de kinderen ook ten voordele van de mugheli, dankzij die organisatie kon kleuter Babette snel geholpen worden na een zwaar verkeersongeval.

Dankzij de fluorun kan GBS Wevelgem aan elk van de drie vzw’s maar liefst 2.830 euro schenken.

Leerlingen GBS Wevelgem lopen rondjes in fluo voor drie goede doelen

KW Kortrijk – Menenhttps://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/https://www.facebook.comFacebook1280

In Wevelgem gaven de leerlingen en leerkrachten het beste van zichzelf tijdens de Fluorun. De opbrengst van de kleurrijke sponsorloop ging naar drie goede doelen. Meer weten? Lees het hier: https://kw.be/nieuws/onderwijs-en-jeugd/leerlingen-gbs-wevelgem-lopen-rondjes-in-fluo-voor-drie-goede-doelen/article-normal-405297.html

Geplaatst door KW Kortrijk – Menen op Vrijdag 29 november 2019

video1.0https://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/videos/450158129214502/500