Leerlingen Damiaanschool Kortrijk kruipen uit hun Geheime Cocon

Redactie KW

Afgelopen schooljaar gingen meer dan 400 leerlingen uit 23 scholen aan de slag om 11 briljante droommachines en 1 droomgame te realiseren. Naast basisscholen deden ook hogescholen mee zoals Howest Kortrijk.

Studenten van bacheloropleidingen waaronder industrieel productontwerpen, digital arts&entertainment, elektromechanica en elektronica-ICT namen deel. Ook in Kortrijk kwam een droommachine tot stand: de Geheime Cocon.

De leerlingen van het 4de leerjaar van de vbs Damiaanschool uit Kortrijk wilden een geheime plek waar ze dicht bij hun vrienden konden zijn maar ook in de natuur. “We maakten een machine die je overal kan plaatsen. Hierin kunnen we spelen, vertellen en cocoonen”, vertelt een van de leerlingen trots.

De hulp van het PTI werd ingeschakeld om het ontwerp van Mathieu Guinée uit te werken. Omwille van de omvang van de Cocoon werd er zelfs een kraan ingezet.

Leerlingen Damiaanschool Kortrijk kruipen uit hun Geheime Cocon

Zaterdag werd de droommachine aan het de ouders voorgesteld. “We stonden zelf in voor de organisatie en vonden het superplezant om dit te doen. Hopelijk vinden mijn ouders het ook heel leuk”, laat een van de leerlingen zich ontvallen. De onthulling ging gepaard met een groot schoolfeest .

De machine wordt deze maand verplaatst van de basischool naar de slotexpo in Technopolis. Daar vindt van 26 tot 28 juni tijdelijk een MyMachinopolis plaats.

(TV – foto’s TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier