Leerkracht uit Waregem is voortaan ridder in de kroonorde

Redactie KW

Donderdag werd Johan Durnez in het VTI aan de Toekomststraat in Waregem door burgemeester Kurt Vanryckeghem de medaille en bijhorende oorkonde van ‘ridder in de kroonorde’ toegekend.

Johan Durnez, leraar aan het VTI en bezieler van een aantal projecten die gerelateerd zijn aan de Eerste Wereldoorlog, kreeg in juni 2013 tijdens een plechtigheid op het Ieperse stadhuis uit de handen van de Governor General van Australië de ‘Honorary Medal in the order of Australia in the General Division’.

Nu werd aan deze vereremerking een mooi vervolg gegeven. Een aantal weken geleden is op school immers de oorkonde toegekomen van ‘ridder in de kroonorde’. Nu werd Durnez uit zijn bezigheid ‘ontvoerd’ en meegetroond naar de conferentiezaal waar hij – in aanwezigheid van een aantal van zijn familieleden, een aantal collega’s én zijn leerlingen uit het tweede beroepsvoorbereidend leerjaar – door burgemeester Vanrijckeghem de medaille van ridder in de kroonorde opgespeld werd. Hij kreeg daarbij ook de oorkonde.

Schoon volk zoals Bobbejaan Schoepen, schrijver Hugo Claus, zangeres Lio of popfenomeen Plastic Bertrand kreeg deze titel in het verleden ook al.

(YVW – Foto HD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier