Laure Ameloot is de nieuwe hoofdleidster van de KSA Bikschote

Laure Ameloot, de nieuwe KSA-hoofdleidster. © RB
Redactie KW

Laure Ameloot (22) is de nieuwe hoofdleidster van KSA Bikschote. “Al sinds het ontstaan van de Bikschootse KSA ben ik lid van de jeugdvereniging”, weet Laure te vertellen.

Laure Ameloot woont samen met haar ouders Wim en Sonja Vermeulen en en broer Jonah in de Zuidschotestraat in Bikschote.

“Mijn sociaal engagement heb ik met de paplepel meegekregen. Ook mijn ouders zijn heel actief in het plaatselijke verenigingsleven”, aldus Laure, die na haar opleiding facility management, nu een tweede bacheloropleiding officemanagement met afstudeerrichting human resources volgt in Gent. “Al sinds het ontstaan van de Bikschootse KSA, zo’n 14 jaar geleden, ben ik lid van de jeugdvereniging. Dit jaar is het mijn derde jaar als leidster. Ook het secretariaatswerk nam ik in die periode voor mijn rekening. Nu werd ik tot hoofdleidster gebombardeerd. Verleden jaar stond ik samen met Laura Denoo aan het roer. Maar door haar studies moet zij verstek geven en heb ik nu alleen het roer in handen.”

Toffe activiteiten

“Met de KSA proberen we niet alleen om de twee weken een toffe zaterdagnamiddag te bezorgen aan onze leden, maar willen we vooral naar buiten komen als een hechte vriendengroep. Ik denk wel dat we daarin geslaagd zijn. Veel van mijn vrije tijd gaat dus naar de KSA, maar ik doe dit nog altijd met veel plezier. Ik kan me een leven zonder de KSA niet voorstellen. Daarnaast ben ik sinds vorig jaar ook penningmeester van de jeugdraad. En in de tijd die nog rest, probeer ik af en toe eens te lopen of te gaan wandelen”, besluit de sympathieke Laure Ameloot. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier