Kweetniehoeleuk zorgt voor tonnen speelplezier in Middelkerke

Redactie KW

Kweetniehoeleuk is weer volop aan de gang, tot grote vreugde van de kinderen. Tot morgen 17 juli kunnen ze zich uitleven op de animatie en springkastelen op de zeedijk van Middelkerke.

Annie Vanacker is vrijwilligster op veel verschillende evenementen van de gemeente Middelkerke. zij juicht dit initiatief toe. “Er is veel werk, je moet die kleine sloebers namelijk goed in het oog houden, maar het is zeker de moeite waard. Hier bijvoorbeeld moeten ze over de balken springen. Momenteel zijn er nog geen incidenten, gelukkig!

Ook kleine Emile, van wij zijn grootouders een appartement hebben in Middelkerke geniet met volle teugen. “De springkastelen zijn supertof!”, roept hij ons in het voorbijgaan toe.

Sven Buyse heeft dan weer een heel ander doel voor ogen. Hij staat er samen met zijn collega’s van levenslijn. “We willen de kinderen verkeersbewust maken, dit door middel van leuke actiepoppen zoals deze van Zeppe en Zikki en Aya. De interactie met kinderen vandaag is heel goed. We verkopen vandaag producten voor het goede doel. Zo zijn er luisterboeken, vragenboekjes over het verkeer, fluohesjes, kortom alles wat met het verkeer te maken heeft.”

Winnok Oplinus voegt eraan toe: “We willen op een originele manier kinderen informeren over verkeersveiligheid. In de hoop dat hiermee ook hun attitude verandert. Humor is de beste manier om tot de kinderen door te dringen. Zeppe en Zikki zijn ook al erg gekend, door bijvoorbeeld het tv-programma op VTM dat al 10 jaar bestaat. De opbrengst van vandaag gaat naar de jonge verkeersslachtoffers en naar onze scholenactie. Volgend jaar staan er weer heel wat bezoekjes op de planning, om de leerlingen in te lichten over de gevaren in het verkeer. Hiermee zullen we zo’n 70000 kinderen aanspreken.

Kweetniehoeleuk zorgt voor tonnen speelplezier in Middelkerke

Wie nog wil gaan ravotten met de kids kan morgen 17 juli 2019 vanaf 10u30 nog terecht op de Middelkerkse Zeedijk voor het speelparadijs tussen het Arthur Degreefplein en het Epernayplein. Een Dagpas kost 6 euro, een tweedagenpas 10 euro. Kan je er dit weekend niet geraken, niet getreurd, kweetniehoeleuk strijkt ook neer in Westende op 6 en 7 augustus.

(

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier