Kuurnse klaspoppen stappen in het huwelijksbootje

Op de foto meester Sybe Vandemeulebroucke, met zijn leerlingen van de kikkerklas van Wijzer Kuurne. Daarnaast zijn ook de klaspoppen Cas en Lisa op de foto terug te vinden die volgende week donderdag in het huwelijksbootje treden in het gemeentehuis. © BRU
Redactie KW

Op donderdag 4 april geven Cas en Lisa elkaar hun jawoord. Niets bijzonders? Toch wel, want het gaat om de klaspoppen van de ‘kikkerklas’ van basisschool Wijzer Kuurne. Dit bijzonder moment zal voltrokken worden door schepen An Messelier en burgemeester Francis Benoit.

Op donderdag 4 april wordt het eerste klaspoppenhuwelijk sinds het bestaan van het Kuurnse gemeentehuis voltrokken. Het idee komt van meester Sybe Vandemeulebroucke die leerkracht is van de ‘kikkerklas’ van Wijzer Kuurne.

Sociale vaardigheden

Met dit poppenhuwelijk speel ik in op de vraag die ik net voor de krokusvakantie kreeg van mijn kleuters“, zegt meester Sybe. “Ik besloot deze insteek van de kleuters te gebruiken en er een thema over uit te bouwen in de klas. Ik koos ervoor om dit thema aan te brengen aan de hand van onze twee klaspoppen. Cas en Lisa willen dus trouwen. Gezien we dit schooljaar zeer gericht aan het werken zijn op de sociale vaardigheden bij kleuters en leerlingen zullen Cas en Lisa ons daarbij helpen in de klas. Er is echter een probleempje, Cas en Lisa zijn namelijk niet zo goed in het organiseren van een feest, waardoor beslist werd dat de hele klas in hun plaats het huwelijk zal organiseren.”

Gemeente Kuurnehttps://www.facebook.com/gemeente.kuurne/https://www.facebook.comFacebook1

De klaspoppen uit de kikkerklas van de Wijzerschool traden vandaag in het huwelijk.

Geplaatst door Gemeente Kuurne op Donderdag 4 april 2019

rich1.0https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1309077879240589&type=3552

Dansfeest

Cas en Lisa kregen donderdag een huwelijksfeest met alles erop en eraan. Nadat even na 9 uur het huwelijk voltrokken zal worden door schepen An Messelier en burgemeester Francis Benoit in het gemeentehuis volgt een receptie op kindermaat, aangeboden door de gemeente Kuurne.

In de namiddag wordt het huwelijksfeest verder gezet in feestzaal Cappellerie van Huis van Wonterghem Kuurne waar een dansfeest wordt georganiseerd met alle kleuters. (BRU)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier