Kunstennamiddag voor kinderen onder de noemer Dada een succes in Meulebeke

Juf Virginie Vermaete samen met een enthousiaste groep jongeren: Viktor Desplenter, Seppe Devolder, Jasper Bossuyt, Ewout Delaere, Jarne Callens en Ditte Devolder. © Luc
Redactie KW

Zondag 17 november stond in het teken van kinderen en kunst. Onder de noemer Dada zorgde de dienst cultuur in het oc Vondel voor digitale kunst en spektakel op maat van kinderen en jongeren.

De namiddag werd gerealiseerd met medewerking van Kunstkadee en JEF. “We mogen van een succes spreken want het vooropgesteld aantal kinderen van 24 werd ruim overschreden”, aldus Stephan Blommaert van de dienst cultuur. “De deelnemers kregen de kans om deel te nemen aan diverse workshops die het raakvlak zijn tussen spel en kunstcreatie met de digitale mogelijkheden van tegenwoordig.”

Zo experimenteerde men met 3D-pennen, virtueel schilderen en met een VR-bril in een eigen creatie rondlopen. “Er waren ook verschillende gaming-installaties aanwezig en met de VR-bril werd er gewerkt met Tiltbrush en Flugi. Naar de positieve reacties van de deelnemers te oordelen, een initiatief dat zeker een vervolg zal kennen.”

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier