Op de KULAK campus in Kortrijk zijn er 100 studenten meer dan vorig jaar. In totaal studeren momenteel 1.400 studenten aan de KULAK. "Vooral de richtingen waarin we het traject hebben aangepast om ze aantrekkelijker te maken blijken populair", zegt vicerector Piet Desmet. De richtingen bio-ingenieur, burgerlijk ingenieur, biomedische wetenschappen en onderwijskunde. Die laatste kent door de hervorming een grote doorstroom naar de master psychologie. De studies in rechten en handelsingenieur kennen dan weer een terugval.

Op de campus in Brugge studeren er alles samen 600 studenten. Dat is hetzelfde als vorig jaar. "Deze cijfers tonen de populariteit van de campussen in deze regio", stelt rector Luc Sels van KU Leuven. Al wil dat niet zeggen dat er nood is aan een autonome universiteit in West-Vlaanderen. "De regionale campussen halen zeer goede slaagcijfers, omdat de studenten goed kunnen worden begeleid in de kleinere groepen. Dat zorgt voor een zeer hoge studie-efficiëntie in de KULAK campussen", zegt rector Sels. "West-Vlaamse studenten vloeien ook vlot door naar de masteropleidingen van KU Leuven en scoren daar ook beter door de goede regionale basis. Die formule willen we behouden."

Later op dinsdag volgt nog een stoet van togati doorheen stad Kortrijk en een academische zitting in de Kortrijkse Schouwburg. Daar zal zanger Piet Goddaer voor een 3D -muziekbeleving zorgen.

Op de KULAK campus in Kortrijk zijn er 100 studenten meer dan vorig jaar. In totaal studeren momenteel 1.400 studenten aan de KULAK. "Vooral de richtingen waarin we het traject hebben aangepast om ze aantrekkelijker te maken blijken populair", zegt vicerector Piet Desmet. De richtingen bio-ingenieur, burgerlijk ingenieur, biomedische wetenschappen en onderwijskunde. Die laatste kent door de hervorming een grote doorstroom naar de master psychologie. De studies in rechten en handelsingenieur kennen dan weer een terugval. Op de campus in Brugge studeren er alles samen 600 studenten. Dat is hetzelfde als vorig jaar. "Deze cijfers tonen de populariteit van de campussen in deze regio", stelt rector Luc Sels van KU Leuven. Al wil dat niet zeggen dat er nood is aan een autonome universiteit in West-Vlaanderen. "De regionale campussen halen zeer goede slaagcijfers, omdat de studenten goed kunnen worden begeleid in de kleinere groepen. Dat zorgt voor een zeer hoge studie-efficiëntie in de KULAK campussen", zegt rector Sels. "West-Vlaamse studenten vloeien ook vlot door naar de masteropleidingen van KU Leuven en scoren daar ook beter door de goede regionale basis. Die formule willen we behouden." Later op dinsdag volgt nog een stoet van togati doorheen stad Kortrijk en een academische zitting in de Kortrijkse Schouwburg. Daar zal zanger Piet Goddaer voor een 3D -muziekbeleving zorgen.