KSA Tielt houdt tijdens Project Y ook een ‘stille’ fuif in JOC naast Europahal

We herkennen v.l.n.r. Michiel De Jaeger, Emiel Boedt en Gilles Van Parys en onderaan Jonas Hallaert. © WME
Redactie KW

Jaarlijks lanceert de KSA van Tielt een nieuwigheid in zijn bekende fuif Project Y, die gewoonlijk ruim 2.000 feestvierders lokt. Zaterdagavond 27 april opent in het JOC een silent disco room. Een tweede feestplek dus, naast de Europahal, waar 250 aanwezigen door het opzetten van een koptelefoon zelf kunnen bepalen naar welke dj ze luisteren.

“Het zijn enkele vrouwelijke collega’s die het concept hebben leren kennen in het Gentse uitgaansleven”, weten Michiel De Jaeger, Gilles Van Parys, Jonas Hallaert en Emiel Boedt, enkele leden van de werkgroep Project Y. “Wij lanceren de silent disco room als extra optie naast de traditionele fuif in de Europahal. Elke liefhebber krijgt een lichtgevende koptelefoon en kan kiezen uit twee dj’s en een Spotify-lijst die we zelf hebben samengesteld. Benieuwd wie of wat het meest in de smaak valt, want aan het concept is ook een heuse dj-battle gekoppeld”, zegt Michiel. Hoe dan ook wordt het een opvallend schouwspel: tientallen jongeren zien dansen in een bijna stille zaal.

Kroket Loket

Andere nieuwigheid is het Kroket Loket in het afgescheiden deel op de parking waar de feestvierders snel een kroket, boulet of frikandel uit ‘de muur’ (lees: de automaat) kunnen halen om een hongertje tegen te gaan. “Zo blijven we elk jaar nieuwigheden spuien, denk maar aan het wheel of fortune, live muzikanten en een heuse photowall die we de voorbije jaren lanceerden.”

De opbrengst gaat naar de inrichting van de nieuwe jeugdlokalen en naar het tentenkamp van deze zomer

Kosten noch moeite worden dus gespaard om ook van deze editie een voltreffer te maken. Headliners in de Europahal zijn ongetwijfeld Yolotanker (Filefuif Studio Brussel) en Party Shakerz. Laatstgenoemd dj-duo brengt met Violinvasion een live violist mee op het podium. “Met al deze ingrediënten mikken we op een nog iets jonger publiek dan de voorbije jaren. Zeg maar dat vooral de leeftijdsklasse van 15-16 jaar tot 20-22 jaar echt aan haar trekken zal komen”, weet Jonas Hallaert nog. “Voor velen is dit de eerste fuif die ze mogen bezoeken.”

Nieuwe lokalen

De opbrengst van deze KSA-fuif Project Y zal grotendeels naar de inrichting van de nieuwe jeugdlokalen vloeien. “Komende zomer zullen we ze eindelijk kunnen betrekken”, bedenkt Michiel. “Met de KSA krijgen we een stuk of vijf lokalen waaronder een leiderslokaal en een materiaalhok toebedeeld, maar we krijgen er ook nog een aparte schuur voor groter materiaal bij. Aangezien we daar een handig liftsysteem willen installeren en we echt voor kwaliteit opteren, denk ik niet dat we er zullen geraken met 10.000 euro.”

Ook willen de KSA’ers komende zomer, net als een vijftal jaar geleden, op tentenkamp naar Frankrijk. “Omdat het ons toen zo goed bevallen is in de buurt van Troyes, keren we terug naar de weides van de champagneboer die bij uitgeweken Tieltenaar Peter Bruneel levert in zijn Résidence Pierre. Het kamp zullen we trouwens daar afsluiten”, klinkt het nog. Het spreekt voor zich dat ook dit project via de fuif een duwtje in de rug kan gebruiken.

(TVW)

Tickets kosten 5 euro in voorverkoop en 7 euro aan de deur. Ze zijn verkrijgbaar bij de KSA-leiding, Pièce Unique, De Keet en D’Hespe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier