KSA Ten Briel heeft nieuw dak boven het hoofd

De lokalen zijn weer beschut tegen weer en wind. © WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Verspreid over twee jaar, werden alle daken vernieuwd van de houten typeloodsen waarvan Brugse jeugdverenigingen gebruikmaken. KSA Ten Briel uit Sint-Michiels kwam als laatste aan de beurt.

“Ten Briel is met tweehonderd leden een van de grootste Brugse jeugdbewegingen, en deze lokalen zijn een echte multifunctionele plek voor de leden en leiding. Ieder weekend opnieuw bewijzen ze hun dienst”, zegt schepen van Jeugd Mathijs Goderis (SP.A). De bestaande dakbedekkingen waren aan vernieuwing toe, maar de loods kreeg behalve een nieuw dak ook een grondige opknapbeurt. “Van de gebouwen werd het volledige dak verwijderd, er werd een nieuw onderdak geplaatst, nieuwe golfplaten aangebracht en ook de regenwaterafvoeren werden vernieuwd. De lokalen van Ten Briel zijn daarmee voor de volgende twintig jaar beschut tegen weer en wind”, klinkt het. Er werden ook schilderwerken uitgevoerd. “De KSA heeft zo opnieuw een fijne plek en ook voor de buurt zijn goed onderhouden jeugdlokalen een must”, vult schepen van Patrimoniumbeheer Minou Esquenet (CD&V) aan.

Investeren in jeugdwerk

“Deze houten loodsen vragen wel iets meer onderhoud dan een stenen constructie, maar onze dienst Patrimonium voert jaarlijks een controle uit op de staat van het schilderwerk, de houten vloeren en de binnenafwerking.” In de voorbije twee jaar werden al de loodsen aangepakt in de Sint-Arnolduslaan, de Antoonis-Derooverestraat, Daverlostraat en de Prinses Marie-Christinalaan. “We blijven investeren in het jeugdwerk en in de infrastructuur die nodig is om een kwalitatieve jeugdwerking op poten te zetten. De voorbije maanden hebben ook duidelijk gemaakt hoe sterk het jeugdwerk is, én welke belangrijke rol het speelt bij de vrijetijdsinvulling van meer dan 6.000 Brugse kinderen en jongeren. Door onze jeugdbewegingen een warme thuis te geven, creëren we belangrijke ontmoetingsplekken waar jongeren zich goed voelen en zichzelf kunnen zijn”, besluit schepen Goderis.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier