KSA Sijsele maakt klaaskoeken in samenwerking met bakkerij Rik

KSA Sijsele laat klaaskoeken bakken bij bakkerij Rik. © Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

Nadat de KSA van Sijsele vorig jaar al de parochiekerk in een KSA-kleurtje zette om het nieuwe werkjaar op gang te trappen, haalt deze jeugdbeweging nu een nieuwe stunt uit. “In samenwerking met bakkerij Rik laten we gedurende de maand september ‘klaaskoeken’ maken in de vorm van de bekende KSA-muts en met ons logo erin verwerkt”, zegt KSA-leider Felix Coens. “Er zitten bovendien een soort jeton ingebakken waarmee je mooie prijzen kan winnen.”

KSA Spermalie, zoals de KSA van Sijsele officieel heet, houdt ervan zich in de kijker te werken bij de start van een nieuw werkjaar. Vorig jaar kregen ze pastoor Pradip Smaghe zo ver dat hij ermee akkoord ging om de Sint-Martinuskerk te verlichten in de oranjeblauwe KSA-kleuren. Nu gaan ze een samenwerking aan met bakkerij Rik in de Stationsstraat.

nieuwe stunt

“Na die stunt van vorig jaar vonden we dat we opnieuw met iets moesten uitpakken en we zijn als KSA-leiding gaan samenzitten om een nieuw project uit te werken”, zegt KSA-leider Felix Coens. “We hadden eerder al met bakkerijen samen gewerkt, in de vorm van broodzakken met promotie voor KSA op. Voor dit jaar hadden we dus het idee om iets te doen met een bakkerijproduct zelf. Een ‘klaaskoek’ (een soort grote sandwich in een bepaalde vorm, red.) leek ons wel interessant. Wat ook meespeelt, is dat bakker Rik zelf een verleden heeft bij de KSA. Hij was dus enthousiast toen we het idee bespraken. Het idee groeide om de klaaskoek te maken in de typische vorm van een KSA-muts. De bakker heeft het geprobeerd en het resultaat viel heel goed mee. Rik kwam dan nog zelf op het idee om er ook ons logo in te verwerken, in een eetbare materie. Iets zoals een hostie ongeveer.”

Jetons

Felix wijst er op dat er heel wat te winnen valt met de actie. Zo worden er jetons, in de oranje en blauwe kleuren van KSA, in de koeken ingebakken en de vinders ervan kunnen prijzen winnen. “Wie zo’n jeton vindt in zijn of haar klaaskoek mag die meebrengen naar onze WOPPA-dag op 28 september bij ons KSA-lokaal aan het Marollenplein. Daar kunnen de jetons ingewisseld worden voor leuke prijzen. Wat die prijzen juist zijn, blijft nog een verrassing. Maar daarnaast is er ook nog een fotowedstrijd. Wie de origineelste foto met een KSA- klaaskoek instuurt, wint een mooie ontbijtmand, af te halen op WOPPA op 28 september.”

KSA Spermalie geeft overigens ook nog mee dat ze niet verantwoordelijk zijn voor mogelijke incidenten met ingeslikte jetons…


Alle verdere info over deze en andere initiatieven van KSA Sijsele op de website https://www.ksa-spermalie.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier