KSA en KLJ Westkerke vieren opening gerenoveerde lokalen

De leden zijn erg blij met hun nieuwe gebouwen. © LI
Redactie KW

Vrijdag 29 november was voor de jeugdverenigingen in Westkerke een langverwachte dag: na een heel lange renovatie kunnen ze eindelijk hun intrek nemen in hun lokalen langs de Oude Brugseweg.

Meer dan twee jaar werd er met man en macht aan gewerkt. “Dankzij de jeugdbewegingen zelf, de jongeren, hun ouders, vrijwilligers, verschillende firma’s en medewerkers van de stad kunnen de KSA en KLJ opnieuw terecht in hun vertrouwde omgeving in het hartje van Westkerke”, aldus burgemeester Anthony Dumarey en schepen van Jeugd Romina Vanhooren.

“Het voormalige kloostergebouw werd omgevormd tot een toegankelijke en aantrekkelijke jeugdsite. KLJ beschikt nu over een lokaal met bar, een ruime bergruimte en nieuw sanitair. KSA heeft nu vijf ruime lokalen voor de verschillende leeftijdsgroepen, een keuken, een vernieuwd sanitair blok en een grote bergruimte. Buiten is er een ruim terras voorzien op de eerste verdieping met een attractieve glijbaan waar de kinderen zich zeker zullen kunnen uitleven. Hierdoor ontstaat er beneden een mooi afdak. Beide verenigingen zijn nu eveneens rolstoeltoegankelijk”, zegt Anthony Dumarey.

Voor de veiligheid werden branddeuren geplaatst en ook op vlak van energie werden de nodige maatregelen genomen. Het gebouw kreeg nieuw buitenschrijnwerk met dubbele beglazing en er werden zonnepanelen op het dak geïnstalleerd, mede dankzij de opbrengst van de Truckrun van de voorbije zomer.

Belang van jeugdwerk

Schepen van Jeugd Romina Vanhooren: “KSA en KLJ hebben lang op hun nieuwe lokalen moeten wachten. De eerste plannen dateerden van meer dan 10 jaar geleden met heel wat beloftes. Maar we kijken vooruit en zijn ongelooflijk blij dat het gebouw grondig werd gerenoveerd en dat beide jeugdbewegingen hier hun intrek kunnen nemen. Jeugdwerk verbindt onze stad. Het brengt niet alleen kinderen en jongeren samen, maar smeedt ook banden tussen ouders en versterkt de contacten in de buurt.”

“De werken werden uitgevoerd door medewerkers van de technische dienst van de stad, vrijwilligers – ouders en jongeren zelf – van beide jeugdverenigingen en verschillende aannemers. Door de leeftijd en de complexiteit van het gebouw bleken meerdere structurele werken noodzakelijk die in eerste instantie niet voorzien waren“, legt burgemeester Anthony Dumarey uit.

Het kostenplaatje van de grootse renovatiewerken bedraagt ongeveer 500.000 euro.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier