Kortrijkse studentenfuif pakt uit met Belle Perez en Kate Ryan

Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Naar jaarlijkse gewoonte organiseerde de Kortrijkse studentenclub van Universiteit KULAK donderdag een groot feest om de examens goed in te zetten. Deze keer gingen de studenten met Cantina Cubana voor een festival in ware 90’ies stijl. Grote namen als Belle Perez, de Vengaboys en Kate Ryan stonden er op het podium.

Met een 1.600 dolenthousiaste studenten is Cantina Cubana al lang geen klein feestje meer. “Dat aantal ligt een beetje in dezelfde lijn als vorig jaar”, weet praeses Lennert Deriemaecker (24). “We merken wel dat er steeds meer interesse komt van studenten van andere hogescholen en universiteiten. We proberen dan elk jaar te vernieuwen. Zo staan we nu voor de eerste keer op gras. Samen met de sfeerverlichting zorgt dat voor een echt festival gevoel.”

Lennert en zijn team gingen volop voor nostalgie. In twee verschillende tenten kunnen studenten helemaal los gaan op DJ Broodrooster, Louis Flion, Belle Perez, de Vengaboys, Kate Ryan, 2 brothers on the 4th floor, Gunther D en Mr. T. “We sparen het hele jaar voor dit feest, dus het kon er wel vanaf”, knipoogt Lennert. Meer dan 50 medewerkers werkten een ganse week de klok rond om alles af te krijgen.

Onder de honderden studenten vinden we ook Katleen, de mama van Lennert. Zij komt een nachtje mee feesten. “Allebei mijn zonen zijn actief in het studentenleven”, vertelt ze. “Ik ben al eens naar een cantus geweest en naar het kerstdinner. Daar zijn de andere ouders en ik op het idee gekomen om eens een nachtje te feesten zoals in de goede oude tijd. Mijn ouders, beide begin de 80, komen mij morgenochtend oppikken, want rijden zal er niet meer in zitten”, lacht Katleen.

Kortrijkse studentenfuif pakt uit met Belle Perez en Kate Ryan

Voor haar zoon zit feesten er niet in, het feestje duurt tot 04:00 uur, maar dan moet er uiteraard nog opgeruimd worden. “Maar daar zitten we niet mee in”, weet Lennert. Dit is een fantastische manier om het jaar af te sluiten, daar gaat het om.”

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier