Kortrijk haalt 225.000 euro subsidies binnen voor energiebesparende renovaties in scholen

Redactie KW

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) heeft een subsidie van 225.000 euro toegekend aan twee Kortrijkse scholen, het Guldensporencollege campus Engineering en de Vrije Kleuterschool Spes Nostra in Heule. Het geld moet dienen om te investeren in energiebesparende maatregelen bij renovaties.

Via het Agentschap Infrastructuur in het Onderwijs wordt dit jaar in totaal 12,3 miljoen euro voor energiebesparende projecten in 123 Vlaamse scholen geïnvesteerd. In Kortrijk kunnen twee scholen genieten van deze subsidie. Het Guldensporencollege krijgt 123.837 euro voor isolatie, schrijnwerk en verwarming in de campus Engineering aan de Beekstraat. Zo realiseert het Guldensporencollege jaarlijks een besparing van meer dan 41 ton CO2. Ook de Vrije Kleuterschool Spes Nostra in Heule krijgt met 102.025 euro een mooi subsidiebedrag, bedoeld voor het schrijnwerk. Dankzij die renovatiewerken kan 25,23 ton CO2 op jaarbasis bespaard worden.

“Dankzij deze maatregelen besparen we niet enkel op uitstoot, maar dringen we ook de energiefactuur van onze scholen terug”, zegt Vlaams minister Ben Weyts (N-VA). “Het is dus goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.” “Goed nieuws voor de leerlingen en leerkrachten van onze scholen dus”, pikt Kelly Detavernier, schepen van Onderwijs in Kortrijk in. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier