Koksijde vult 18 speelterreinen aan met een eerste inclusief speeltoestel

Schepen Lander Van Hove is trots op het eerste inclusieve speeltoestel. © MVP
Redactie KW

Lokaal Bestuur Koksijde wil zich profileren als een aantrekkelijke gemeente voor jonge gezinnen met kinderen. Daartoe wil de gemeente zich engageren met allerlei initiatieven. Zo werd er deze week een eerste groot inclusief speeltoestel geplaatst. Een inclusief speeltoestel biedt elk kind de kans om te spelen, dus ook kinderen met een beperking.

Het speeltoestel staat in de Tulpenlaan 50 in Koksijde. Het bevat een heleboel uitdagingen en zorgt voor talrijke speelprikkels. Ideaal voor kinderen vanaf 2 jaar. Het toestel bevat onder andere een muziekpaneel, een klimmuur, een glijbaan en bubbleplay en waardeert de buurt op met deze fijne buitenspeelplek.

Lander Van Hove, schepen van Jeugd en Gelijke Kansen: “Wij zijn bijzonder opgetogen met ons eerste inclusieve speeltoestel. Het is de bedoeling dat we valide en minder valide kinderen samen kunnen laten spelen. We streven naar gelijke kansen voor alle kinderen, met en zonder beperking.”

De gemeente telt in totaal 18 speelterreinen, verspreid over het volledige grondgebied. Op het strand staan ook nog eens drie klimnetten. Het meest bezochte speelplein is wel dat op het Zonneplein in Oostduinkerke-Bad, op een boogscheut van het strand, en geschikt voor alle leeftijden. Maar overal kan het jonge volkje klimmen, glijden en ravotten naar hartenlust.

Een overzicht kan je terugvinden op www.koksijde.be/speelterreinen

(MVP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier