KLJ Oedelem organiseert sportfeesten, feestweekend én sneukeltocht

In twee weken tijd organiseert de Oedelemse KLJ verschillende evenementen. © AV
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Sportfeesten, Nacht van de Jenever, touwtrekken: de KLJ windt er dit jaar geen doekjes om. In twee weken tijd organiseert de Oedelemse KLJ verschillende evenementen. Starten doen ze met de sportfeesten van het gewest Brugge.

De sportfeesten zijn een reeks sportieve spelletjes waarvan Oedelem dit jaar de organisatie voor zicht mag nemen. KLJ-verenigingen uit het hele Brugse geweststrijden voor een eerste plaats in de Sportfeesten 2019, een prestigieus tornooi onder de KLJ-liefhebbers. “Om dit tornooi te ondersteunen maakten we er dit jaar een sportweekend van. Op vrijdagavond 26 juli organiseren we een foute party voor jong en oud. Net zoals in de goeie oude tijd zullen we de deuren om 19 uur ‘s avonds al opendoen, om op die manier jong en oud met elkaar te verbinden zodat ze samen kunnen feesten. Een foute cocktailbar en happy hour zullen dan ook niet ontbreken”, vertelt Jeffrey Sarasyn, een van de organisatoren van al deze evenementen.

Kleine carnavalsstoet

Op zaterdag 27 juli vindt een touwtrektornooi plaats aan de tent bij het LTI in Oedelem. “Dat is een beetje ter voorbereiding van de sportfeesten zelf, want op die feesten vindt eveneens een touwtrektornooi plaats. Op die manier kunnen we dus al een beetje trainen. Op zondag staan de sportfeesten op het programma. Die beginnen altijd met een misviering. Aansluitend is er een karrentocht, die je kan zien als een kleine carnavalsstoet met alle deelnemende KLJ-afdelingen.” Het echte sporttornooi begint dan in de namiddag. Zes KLJ’s proberen in alle proeven te winnen. De winnaar mag zich een jaar lang de sportiefste KLJ van het gewest Brugge noemen.

Dat de festiviteiten dit jaar twee weken duren, is puur toeval. Naar jaarlijkse gewoonte vinden de sportfeesten elk jaar plaats tijdens het laatste weekend van juli, terwijl het jaarlijkse feestweekend van de KLJ in Oedelem zelf altijd in het eerste weekend van augustus plaatsvindt. “Daarom maakten we er dit jaar een 14-daagse van. In ons feestweekend 2,3 en 4 augustus beginnen we met een barbecue met warme beenhesp voor de hele familie. We zullen ook voor randanimatie en een dj zorgen zodat mensen ook achteraf een dansje kunnen placeren. Op 3 augustus organiseren we onze jaarlijkse fuif, de Nacht van de Jenever. Mensen die vóór 23 uur komen, betalen een euro minder inschrijvingsgeld. Op onze fuif verzorgt iemand van onze vereniging de muziek, samen met een paar lokaal gekende dj’s. Doorheen de avond zorgen we ook voor leuke, ludieke en speciale acties”, vertelt Jeffrey Sarasyn nog.

Afsluiten doet de KLJ met een sneukeltocht langs de Beernemse vaart. Ook hier wil de vereniging sterk inzetten op een organisatie voor jong en oud, vandaar de slogan Al te Goare Oelemnaore. “Jong en oud opnieuw naar dezelfde plaats samenbrengen, is toch echt een doel. Bijvoorbeeld in het touwtrektornooi kunnen jong en oud zich eens meten met elkaar. Dat zijn zaken die anders niet vaak gebeuren.”

Sneukeltocht

De fietssneukeltocht is zo’n 30 kilometer lang. Deelnemers kunnen vier keer stoppen voor een hapje of drankje. Zodat zeker niemand honger zou hebben, eindigt de fietstocht met stoofvlees en frietjes à volonté. “De opbrengst van alle activiteiten dient dit jaar voor onze eigen werking. Alle winst zal ervoor zorgen dat onze activiteiten de rest van het jaar voordeliger zullen zijn voor alle leden”, voegt Jeffrey Sarasyn nog toe.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier