Kleuters Centrumschool Wingene in quarantaine na besmetting van twee personeelsleden

Redactie KW

113 kleuters van de Centrumschool in Wingene zitten tot volgende week woensdag in thuisquarantaine nadat twee personeelsleden uit de kleuterafdeling positief hebben getest op het coronavirus.

Maandag testte een personeelslid van de kleuterafdeling van de Centrumschool, waar een vierhonderdtal kinderen school lopen, positief op het coronavirus. Nadat er woensdagavond een tweede personeelslid positief testte op het virus, besloot het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB) donderdagochtend om de kleuterafdeling te sluiten. 113 kleuters verblijven momenteel voor een week in thuisquarantaine. De andere personeelsleden van de kleuterafdeling van de school moeten voorlopig niet in thuisquarantaine. Zij worden wel opgevolgd door de arbeidsgeneesheer. “De volwassenen dragen onder elkaar een mondmasker en ook de nodige afstand wordt telkens bewaard. De twee positieve collega’s stellen het goed. Hun symptomen zijn mild”, zegt Lieven Verkest, coördinerend directeur van de scholengemeenschap waaronder de Centrumschool valt.

“Er werd toen beslist om de klas waar die persoon komt in thuisquarantaine te plaatsen. Gisteren testte een tweede personeelslid positief. Die persoon komt in verschillende klassen. Daarom is er donderdagochtend vanuit het CLB beslist om de ganse kleuterafdeling in thuisquarantaine te plaatsen”, aldus Lieven Verkest, coördinerend directeur van de scholengemeenschap Driespan. In totaal gaat het om 113 kinderen. Zij blijven tot volgende week woensdag thuis en worden bij klachten opgevolgd door het CLB.

Tweede keer thuisblijven

De andere personeelsleden van de kleuterafdeling van de school moeten voorlopig niet in thuisquarantaine. Zij worden wel opgevolgd door de arbeidsgeneesheer. “De volwassenen dragen onder elkaar een mondmasker en ook de nodige afstand wordt telkens bewaard. De twee positieve collega’s stellen het goed. Hun symptomen zijn mild”, zegt Hendrik Verkest. Ondertussen kan de normale werking van de lagere afdeling van de school gewoon blijven doorgaan. “Binnen de centrumschool komen de kleuters en de lagere schoolkinderen nauwelijks met elkaar in aanraking.” In het begin van de coronacrisis geraakten al eens enkele leerkrachten van de Centrumschool besmet met het coronavirus. De school ging in maart twee dagen dicht zodat het gebouw grondig ontsmet en gepoetst kon worden.

Indicaties van nieuwe besmettingen

De voorbije veertien dagen testten 24 personen uit Wingene positief op het coronavirus. In vergelijking met andere gemeenten uit de regio ligt dat aantal voorlopig nog redelijk laag, maar burgemeester Hendrik Verkest (CD&V) is op zijn hoede. “We merken dat in alle gemeenten in de regio van Tielt het aantal besmettingen in sneltempo toeneemt. Er zijn ook indicaties voor een aantal nieuwe besmettingen.” Zo zouden enkele Wingenaars in contact gekomen zijn met besmette Gentse studenten. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier