Kleuterjuf Lieve werkte 38 jaar in vbs ‘t Brugske in Dadizele

VBS 't Brugske nam in stijl afscheid van juf Lieve. (foto JS) © ©2020 Jan STRAGIER
Redactie KW

Na achtendertig jaar in de vrije basisschool ‘t Brugske in Dadizele geniet juf Lieve Ghekiere sinds kort van haar welverdiende pensioen. In de voorlaatste week van het schooljaar verraste de school de kleuterjuf door haar met een treintje op te halen aan haar woning in Slypskapelle.

Na een mooie carrière van bijna vier decennia in het onderwijs kan de inmiddels 59-jarige Lieve Ghekiere nu genieten van haar pensioen. “Ik begon bijna veertig jaar geleden in een school in Moorsele, maar maakte al snel de overstap naar ‘t Brugske in Dadizele”, start de kleuterjuf haar verhaal. Dat Lieve in Dadizele kon beginnen was voor haar ideaal. Lieve woonde er toen samen met haar man. Na zes jaar bouwden ze een huis in Slypskapelle. “Het was dus vlakbij. Ik kwam meestal met de fiets naar school.” Juf Lieve stond een dertigtal jaar voor de tweede kleuterklas. Ze ontfermde zich graag over de kinderen die het wat moeilijker hadden. “Daar had ik wel een oog voor.”

verschillende generaties

Lieve keek vooral uit naar de bezoekjes met de kleuters aan het woonzorgcentrum. “De kleuters placeerden daar een dansje gaven kaartjes af. Zowel de kleuters als de senioren genoten daar zichtbaar van.” Ondertussen zag juf Lieve al verschillende generaties passeren. De ouders van de huidige kleuters zijn meestal geen onbekenden voor de kleuterjuf. “Ik geniet er ook van om de kleuters van vroeger nu eens terug te zien. Zo zat wielrenner Davy Commeyne bij mij in de klas. Ik weet nog dat hij ooit eens erg pijn had aan zijn benen toen hij van een speeltuig was gevallen. We lachen er nu nog telkens om.”

tijd voor kleinkinderen

Juf Lieve genoot in de voorlaatste week van het schooljaar van het verrassingsmoment dat de school voor haar in petto had. Lieve werd aan haar woning in Slypskapelle opgehaald met een treintje. Woensdag deed ze de deur van de kleuterklas een laatste keer achter zich dicht.

“Nu ik op pensioen ben, wil ik graag veel tijd maken voor mijn twee kleinkinderen. Ik hou ook van sporten. Zo zwem ik bijvoorbeeld heel erg graag.” (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier