Kleinschalige zomerkampjes van Vlindertijd verhuizen van Izegem naar Wielsbeke

Elien Mabbe in haar atelier in de Driesstraat. © gf
Redactie KW

Psychologenpraktijk Vlindertijd organiseert elke paas- en zomervakantie kleinschalige kinderkampjes in Izegem. Door de coronamaatregelen verlegt Elien Mabbe de uitvalsbasis naar Wielsbeke. “Dat waren we eigenlijk al langer van plan”, legt ze uit.

Psychologe Elien Mabbe doctoreerde aan de UGent, waar ze nu nog altijd postdoctoraal onderzoek verricht. De opvoeding van kinderen vormt haar interessegebied. Vanuit die optiek opende ze in bijberoep ook de psychologenpraktijk Vlindertijd. “Daar geef ik workshops voor ouders of begeleid ik hen individueel. Verder organiseer ik ook kleinschalige kampjes voor kinderen waar ik hun creativiteit prikkel”, legt ze uit.

Langer gepland

De kampjes vinden normaal plaats in haar praktijk in Izegem, maar nu verlegt ze die plaats naar de Driesstraat 12 in Wielsbeke. “Omdat er aangeraden wordt zoveel mogelijk buitenactiviteiten te organiseren, veranderen we de locatie. Hier hebben we ook een atelier waar we knutsel- en ander materiaal opbergen. Van hieruit kunnen we de kinderen dus perfect begeleiden. De verhuizing naar Wielsbeke was al langer gepland, maar raakte nu dus in een stroomversnelling”, geeft ze mee.

Individueel benaderen

Eliens kampjes zijn met maximum 10 tot 12 deelnemers heel kleinschalig. Zo kan ze de kinderen individueel benaderen. “We luisteren naar de individuele noden van de kinderen. Van daaruit vertrekken we met ons kampje. Wie niet graag schildert, hoeft niet te schilderen. Voor die kinderen hebben we dan alternatieven in petto die hen misschien meer interesseren”, geeft ze mee. Van 1 tot 3 en van 13 tot 17 juli organiseert Vlindertijd deze zomer twee kampjes. Info en inschrijvingen: www.vlindertijd.be of op de Facebookpagina Vlindertijd.

(NVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier