Kinderrechtencommissaris over bredere heropening scholen: “Ontzettend goed nieuws”

© Olaf Verhaeghe
Redactie KW

Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens noemt het een ‘positief signaal’ dat de Vlaamse onderwijspartners het licht op groen zetten voor een bredere heropening van de scholen vanaf 2 juni. “Dit geeft perspectief, al wachten we wel af hoe de scholen dat in de praktijk zullen kunnen organiseren.”

Het Vlaamse onderwijsveld raakte het vrijdag op voorstel van Vlaams onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) eens over een bredere heropening van het onderwijs vanaf 2 juni. “Ontzettend goed nieuws”, reageert Kinderrechtencommissaris Caroline Vrijens. “Dit geeft perspectief. Zeker ook voor kleuters is het voorstel belangrijk.”

Wij kregen erg veel meldingen van ouders die vonden dat hun kleuter buitengewoon geïmpacteerd werd door het virus en bijvoorbeeld veel te weinig in contact kwam met leeftijdsgenootjes. Ook voor de ouders zelf is dit belangrijk, zo kunnen zij bijvoorbeeld makkelijker gaan werken.”

Positief nieuws dus, maar de Kinderrechtencommissaris wacht nog even af hoe de scholen dat in de praktijk zullen organiseren. Op scholen waar gebrek aan plaats of personeel is, wordt dat misschien niet eenvoudig. Sowieso moet de Nationale Veiligheidsraad het licht nog op groen zetten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier