Met de uitreiking van de titel wil de VVSG gemeenten en OCMW's prijzen die werk maken van kwaliteitsvolle kinderopvang waar iedereen welkom is. "Kinderopvang is al lang geen eiland meer waar kinderen achter dikke muren en gesloten deuren 'bijgehouden' worden", zegt Mieck Vos, algemeen directeur van de VVSG. "Men werkt samen met lokale vzw's, vrijetijdsorganisaties en -diensten, Huizen van het Kind en zo veel andere partners", aldus Vos. "Die samenwerking maakt de kinderopvang voor kinderen veel interessanter en draagt bij aan de laagdrempeligheid en een aanbod op maat van de behoeftes."

"De focus ligt meer en meer op het stimuleren van het kind in zijn ontwikkeling. Veel projecten binnen de Gouden Kinderschoen leggen dan ook de nadruk op avontuurlijk (buiten)spel en op het laten opgroeien van kinderen tot echte wereldburgers."

De gemeente Hooglede krijgt de eretitel in de categorie ouder met project 'Ouderparticipatie' van IBO De Boomgaard. Alle prijzen worden maandag in de loop van de dag uitgereikt in de winnende centra.

(Belga)

Met de uitreiking van de titel wil de VVSG gemeenten en OCMW's prijzen die werk maken van kwaliteitsvolle kinderopvang waar iedereen welkom is. "Kinderopvang is al lang geen eiland meer waar kinderen achter dikke muren en gesloten deuren 'bijgehouden' worden", zegt Mieck Vos, algemeen directeur van de VVSG. "Men werkt samen met lokale vzw's, vrijetijdsorganisaties en -diensten, Huizen van het Kind en zo veel andere partners", aldus Vos. "Die samenwerking maakt de kinderopvang voor kinderen veel interessanter en draagt bij aan de laagdrempeligheid en een aanbod op maat van de behoeftes." "De focus ligt meer en meer op het stimuleren van het kind in zijn ontwikkeling. Veel projecten binnen de Gouden Kinderschoen leggen dan ook de nadruk op avontuurlijk (buiten)spel en op het laten opgroeien van kinderen tot echte wereldburgers."De gemeente Hooglede krijgt de eretitel in de categorie ouder met project 'Ouderparticipatie' van IBO De Boomgaard. Alle prijzen worden maandag in de loop van de dag uitgereikt in de winnende centra.(Belga)