Kinderkunstenfestival Spinrag in Kortrijk eindigt in stijl

© KDS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Kinderkunstenfestival Spinrag zit er op. De ganse dag vertoefden de kinderen in feeststemming in Schouwburg Kortrijk met een speel- en knutselhoek met veel materiaal, een vieruurtje, een make-oversalon, dansinitiaties en levende installaties. De dag eindigde met een heuse kidsparty.

“De speelhoek was plezant. Je kon er van alles zelf maken en ineenknutselen, timmeren of zagen. Wij maakten een boerderij met diertjes en speelden met ridders”, vertelt Jonas.

Als eerste apotheose van de namiddag was er een voorstelling waarin je zelf kon dansen bij Le Grand Ballet van Zonzo Compagnie & Ictus Ensemble. De groep zet internationaal de trend voor muziekprojecten voor een jong publiek. Zonzo Compagnie creëert ook voorstellingen die op een bijzondere manier muziek als uitgangspunt nemen. Ze betoveren het jonge publiek met intrigerende portretten van componisten en verrassen met wonderlijke klankinstallaties en belichting.

Mon en Polly.
Mon en Polly.© KDS

Mon en Polly dansten mee onder het toeziende oog van mama Tine en papa Tijs. “Ik volg ballet in Harelbeke. Het was leuk om hier op een echt podium te dansen”, vertelt Polly. “Ik dans en beweeg graag. Je moest huppelen en de bewegingen volgen die een mevrouw voordeed”, aldus broer Mon. Corneel en Kasper waren in het gezelschap van hun nonkel Diederik. “De dans was een beetje moeilijk, maar de muziek was mooi“, vertelt Kasper. “Alles was hier leuk. De muziek was echt gewoon mooi”, pikt Corneel in.

Kinderkunstenfestival Spinrag in Kortrijk eindigt in stijl
© KDS

Na het optreden van Zonzo Compagnie en de bijhorende bewegingen en dansen wachtte voor de kinderen en de ouders een heuse kidsparty met een bijhorende kinderpunch. “Dat was echt lekker’, verklapt Corneel nog. “We scoorden opnieuw met Spinrag en zeker met de slotfuif. Al die dagen zat de sfeer zat overal goed, zeker met de drie containers ‘Een Container Schouwburg’. We zitten goed met zeker evenveel toeschouwers als vorig jaar“, duidt persverantwoordelijke Dries Van Robaeys. De vorige editie lokte 10.050 toeschouwers.

KW Kortrijk – Menenhttps://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/https://www.facebook.comFacebook1280

Kinderkunstenfestival Spinrag eindigde zondag met een stevig feestje. De voorbije krokusvakantie mocht Spinrag zeker meer dan 10.000 kleine cultuurliefhebbers verwelkomen in Kortrijk.

https://kw.knack.be/west-vlaanderen/nieuws/onderwijs-en-jeugd/kinderkunstenfestival-spinrag-in-kortrijk-eindigt-in-stijl/article-normal-364555.html

Geplaatst door KW Kortrijk – Menen op Maandag 11 maart 2019

video1.0https://www.facebook.com/kwkortrijkmenen/videos/1033835070152872/500

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier