Kinderen Spes Nostra zwaaien Linda van het secretariaat uit

We zien Linda in het midden met links op de foto haar dochters Daphne en Anouk en rechts zoon Brent, haar man Hedwig en directeur Joost D'Haene. © EDB
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

De kinderen van basisschool Spes Nostra namen afscheid van Linda van het secretariaat. Linda Huvenne werkte 25 jaar op de school.

Op het einde van de grote vakantie gaat Linda Huvenne (60) met pensioen. Er werd deze week met de kinderen van basisschool Spes Nostra in de Koffiestraat afscheid genomen. Linda, die een fervent wandelaar is, kreeg een plannetje om van haar huis in Gullegem te voet naar school te komen, samen met haar man Hedwig Neve. “Onderweg vervoegden onze kinderen Brent, Daphne en Anouk ons, en ook een vriendin, directeurs Joost D’Haene, Mieke Blomme en Geert Depoortere en twee collega’s.”

46 jaar gewerkt

Linda heeft er in totaal een carrière van 46 jaar op zitten. “Ik deed eerst 20 jaar secretariaatswerk bij Goudsmederij Verlinde in Kortrijk. Ik startte 25 jaar geleden op school met de middagdienst en kreeg enkele uren poetsdienst bij. Toen mijn man een tijd niet kon werken, ging ik op zoek naar een fulltime job en zo kon ik aan de slag bij de poetsdienst van Barco. Ik werkte daar nog maar twee weken toen de toenmalige directeur van Spes Nostra Lucien Anseeuw me opbelde dat er iemand stopte op het secretariaat. Ik keerde terug en combineerde het secretariaatswerk nog jaren met middagdienst en ochtend- en avondopvang. Er kwamen nog uren bij en de laatste vijf jaar werkte ik voltijds in het secretariaat.”

Directiewissels

Linda werkte in de administratie van de volledige kleuterschool van Spes Nostra, dus zowel voor de Steenstraat, Fatima als ‘t Villaatje én voor de lagere school van eerste tot derde leerjaar in de Koffiestraat.

Ze maakte veel veranderingen mee zoals een aantal directiewissels, de fusionering met de Schoolstraat en de reorganisatie. “Ik heb mijn werk altijd enorm graag gedaan en ben in die jaren nooit een dag tegen mijn zin komen werken. Alle teams werken hier heel goed samen. Ik zal vooral de collega’s en het sociaal contact missen.”

Tijd voor kleinkinderen

Nu zal er nog meer tijd zijn voor het bestuur van de Guldenbergstappers, om wandelingen en zoektochten te doen, te lezen en handwerk te doen. Linda zal ook een dag per week voor haar kleindochtertjes Ebe en Maud, die in het begin van dit jaar geboren werden, zorgen. Ook voor kleinzonen Kamiel en Mathijs, een tweeling van 11 jaar, zal er meer tijd zijn. “Voor komende winter hebben we enkele werken gepland die al een tijdje op zich lieten wachten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier