Kinderen mogen kampen bouwen in het stadsgroen

Kinderen en jongeren kunnen zich deze zomer weer uitleven in het stadsgroen. © Simon Verschelde
Redactie KW

Van 21 juni tot en met 5 september focust Wildebras opnieuw op vrij buitenspel. Kinderen en hun ouders kunnen gedurende de zomer mee ravotten op allerlei locaties en momenten.

Van vrijdag 21 juni tot en met woensdag 5 september stelt Wildebras de Adventure Play Ground in het Van Raemdonckpark in Kortrijk opnieuw open op donderdag-, vrijdag- en zaterdagnamiddag. Kinderen bouwen er kampen, graven putten, timmeren, breken af, maken vuur als het weer het toelaat of spelen er met het verzamelde materiaal. Een echte werf op kindermaat!

Samen met Stad Kortrijk worden vijf groenzones, verspreid over Groot-Kortrijk ingericht met kampenbouwmateriaal. Kinderen uit de buurt, maar even goed van verderaf mogen de hele zomer vrij verder bouwen aan deze clubhuizen voor kindjes. De zones zijn mooi verspreid over Kortrijk Centrum, Bissegem, Bellegem, Heule en Heule Watermolen.

Er zijn ook weer vijf Wildebrasnamiddagen, waarop iedereen welkom is. Telkens wordt een mooie locatie gezocht en uitdagend materiaal. De Wildebrasnamiddagen deze zomer draaien rond: Moddertaarten maken, Nacht van de Wildebras, Hamers & Nagels, Vuur en Water en Bouw je eigen speeltuigen.

(MVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier