Kinderen kunnen zorgeloos zomeren

© JM
Redactie KW

Alle zomerinitiatieven voor de lokale jeugd en kinderen kunnen dit jaar plaatsvinden. Tot die conclusie kwamen de betrokken diensten binnen de gemeente. Er worden wel veiligheidsmaatregelen getroffen.

De toegelaten initiatieven hebben betrekking op de speelpleinwerking op ‘t Ravotterke, de sportkampen van de gemeentelijke sportdienst, de kleuterkampen en de kinderopvangdienst van het Filoetje.

Algemeen wordt alles in het werk gesteld om de deelnemende kinderen een zorgeloos initiatief te bezorgen waarbij ze zo weinig mogelijk merken van de coronamaatregelen. “We rekenen hierbij op de samenwerking met de ouders“, zegt Tobias Callewaert van de jeugddienst.

Overal wordt het aantal kinderen met hun begeleider beperkt tot vijftig per georganiseerde bubbel. Binnen de bubbels gelden geen afstandsregels. Ontsmettende producten zullen voorhanden zijn.

Speelpleinwerking

Op ‘t Ravotterke bedraagt de toegelaten capaciteit 45 kinderen en vijf begeleiders. Er dient ingeschreven te worden per week. Een kind moet in die week minstens drie dagen komen, zo niet wordt een administratieve boete van 7,5 euro aangerend.

Dit jaar in de werking exclusief voor kinderen van de lagere school. Deelnemen kost 7,5 euro per dag. Er is opvang van 7 uur tot 18.30 uur.

Sportkampen

De zeven sportkampen die gepland waren, kunnen alle zeven plaatsvinden. Er zijn sportkampen in week 1, week 2, twee in week 3, week 8 en twee in week 9.

Indien er per sportkamp meer dan vijftig kinderen ingeschreven zijn, wordt er een interne regeling uitgewerkt, conform de voorschriften van de Veiligheidsraad. Het is niet mogelijk om de kinderen ‘s middags thuis te laten eten.

Dezelfde regeling geldt voor de kleuter- en kidskampen in de gemeentelijke basisschool.

Inschrijvingen

Inschrijven voor de speelpleinwerking gebeurt digitaal op de gemeentelijke website www.ardooie.be/inschrijvingen en kan vanaf zaterdag 6 juni om 9 uur.

Wie al ingeschreven is voor de sportkampen of de kleuter- en kidskampen kan zijn bestaande account gebruiken. Wie dit nog niet deed, moet een account aanmaken via de website. (JM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier