Kinderen kunnen griezels tellen en leuke prijzen winnen in Torhout

Met een leuke foto van je griezelwandeling vallen er sportpakketjes te winnen. © foto JS
Johan Sabbe

Tijdens de eerste coronalockdown gingen de kinderen op zoek naar knuffelberen achter de ramen. Nu het virus het sociale leven een tweede keer lam legt en Halloween net achter de rug is, is er een vervolg bedacht, met name griezels zoeken en tellen.

Er wordt gevraagd om een foto te nemen tijdens de griezeltocht. Deelnemen is gratis en er zijn tal van prijzen te winnen. Het wordt speuren naar de kleurrijke afbeeldingen van vampieren, skeletten, heksen, spinnen en pompoenen.

Prijs voor leuke foto

De Grote Griezeltelling, die tot en met woensdag 11 november georganiseerd wordt, is een initiatief van Sport Vlaanderen in samenwerking met Gezinssport Vlaanderen, de Gezinsbond en de gemeentebesturen. In Torhout zetten de stedelijke sportdienst met sportfunctionaris Sofie Senaeve en schepen Rita Dewulf en de lokale Gezinsbond met de voorzitters Inge Staelens en Nick Mouton er hun schouders onder.

De griezeltekeningen van Sport Vlaanderen werden door de sportdienst in de basisscholen verdeeld met de vraag ze in te kleuren en thuis aan het raam te hangen. Iedereen kan ook zelf zo’n tekening downloaden via www.sportvlaanderen.be. Op die site is de Griezeltelkaart te vinden. Met die kaart in de hand kunnen de kinderen door de straten van Torhout wandelen en het aantal griezelfiguren tellen.

Wie een prijs wil winnen, dient een leuke foto te nemen van zijn zelf ingekleurde tekening of, beter nog, van de gemaakte griezelwandeling. Als die foto doorgestuurd wordt naar sport@torhout.be, kan er een van de 20 sportpakketjes gewonnen worden, aangeboden door het stadsbestuur, of een van de tien geschenken, aangeboden door de Gezinsbond. Een onschuldige hand zal de winnaars uitloten, die tegen uiterlijk 30 november verwittigd worden.

Ook Sport Vlaanderen en Gezinssport Vlaanderen hebben prijzen klaar. Deelnemers die een foto van hun griezelwandeling posten op Facebook of Instagram met de hashtag #griezeltellen of die mailen naar gezinssportvlaanderen@gezinsbond.be, maken kans op een van de tien sportpakketten ter waarde van 100 euro. De winnaars worden op 13 november uit de inzendingen gekozen.

Bubbelvriendelijk

“Wie op zoek is naar een bubbelvriendelijke gezinsactiviteit rond Halloween zal met de Grote Griezeltelling zijn gading vinden”, zegt schepen Rita Dewulf. “We willen met de kinderen alle griezels in Torhout in kaart brengen. We rekenen op hun hulp om vampieren, skeletten, pompoenen, heksen en spinnen te tellen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier