Kinderen gaan op ontdekking in het Kampveld

© GS
Redactie KW

Woensdag 14 oktober werden de kinderen van de basisschool De Sprong door Natuur en Bos uitgedaagd om verschillende opdrachten uit te voeren. De kinderen konden daarbij takken verdienen om er dan het mooiste kamp mee te bouwen.

Met deze educatieve uitstap konden de kinderen van het eerste leerjaar van Basisschool De Sprong ravotten in de nieuwe speelnatuur van Kampveld. Kampen bouwen, in bomen klimmen, wie heeft daar geen mooie herinneringen aan? Kinderen moeten vrij kunnen spelen in het bos en in de natuur. Het is goed voor hun gezondheid, motoriek, concentratievermogen en zoveel meer. Kristof Benoot, directeur VBS De Sprong: “Alle klassen trekken in de Week van het Bos naar buiten. Ze ruiken de bomen en kinderen herleven in de gezonde buitenlucht. De educatieve pakketten zijn zeer uitgebreid en enorm bruikbaar. Het sluit aan bij de leefwereld van de kinderen en het nieuwe leerplan waar we de totale ontwikkeling van de kinderen voorop zetten.”

Echt kind zijn

Met het speelbos in het Kampveld in Waardamme brengt Natuur en Bos de natuur dichterbij en kunnen kinderen van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat ravotten en spelen en ook écht kind zijn. Het speelbos is aangelegd met heuvels die deels beplant zijn. Een totempaal, dieren in prachtig houtsnijwerk, loopplanken, houten speelpaddenstoelen, een kamp moeten de fantasie prikkelen en zorgen voor ontspanning en avontuur in de natuur. Het speelbos sluit mooi aan bij de speelnatuur en het speelpleintje op de waarde in Waardamme.

Het speelbos is gemakkelijk bereikbaar via de parking aan het Dorpsplein of aan de begraafplaats in Waardamme. Je kunt een bezoek aan het speelbos makkelijk combineren met de Kampveldwandelroute dwars door het natuurgebied Kampveld een wandeling van ongeveer 9 kilometer. (Geert Stubbe)

Meer info: www.natuurenbos.be/week-van-het-bos. Daar vind je tal van activiteiten en wacht een uniek educatief pakket voor de lagere school én voor kleuters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier