Kinderen experimenteren met drones

De kinderen testen nieuwgierig de drones uit. © Elwin Van Herck
Redactie KW

In de Paasvakantie start Noordzee Drones samen met Explorando Oostende en Vives Hogeschool een drone afdeling voor kinderen.

“Ook de kleinsten onder ons hebben grote interesse voor de onbemande vliegende toestellen”, zegt Elwin Van Herck van Noordzee Drones. De Vives Hogeschool zorgt voor de wetenschappelijke inhoud die via infoborden vertaald wordt naar de kinderen. Aerobertics uit Brugge zorgt voor de toestellen. Met de introductie van de drones en robot Zora waait er een nieuwe wind door Explorado.

“Onder leiding van Noordzee Drones krijgen initiatiedagen een vaste stek op de kalender: het hoe en waarom wordt uit de doeken gedaan. De hoofdattractie is ongetwijfeld al de vliegkooi, waar ze zelf met toestelletjes kunnen oefenen. Alles gebeurt uiteraard onder begeleiding en voldoet aan de strengste veiligheidseisen”, aldus Elwin.

Zomerstage voor kinderen

In juli en augustus lanceert Noordzee Drones de eerste kinderstages met drones. Tijdens de zee-drones-klassen in Koksijde kunnen de kinderen er letterlijk en figuurlijk in vliegen. De kinderen leren er vliegen met drones en bovenal ook hoe ze ermee moeten omgaan. Tijdens de zomerstages wordt er ook een bezoek gebracht aan Explorado. Vanaf mei zal je kunnen inschrijven voor deze kids stages.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier