Kinderen en tieners proeven van fotografie

Huisfotograaf Walter Carels leert het jonge volkje de kneepjes van het fotografievak. © MVO
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Kinderen van de i-generatie kunnen perfect omgaan met een smartphone of tablet, maar weten ze ook hoe ze een goede foto moeten nemen? Carels Photography en Visit Veurne slaan opnieuw de handen in elkaar voor een workshop fotografie voor kinderen.

Toen Walter Carels, huisfotograaf van de stad Veurne, twee jaar geleden het idee opperde om tijdens de vakantie met kinderen op pad te gaan om hen op een leuke, maar educatieve manier de kneepjes van het fotografievak bij te brengen, had de schepen van Toerisme daar wel oren naar. Het originele initiatief was bovendien ook een primeur voor de provincie.

Walter Carels: “Ik heb niet alleen een passie voor fotografie, maar ben ook gefascineerd door de prachtige locatie en het unieke kader van Veurne, dat zich perfect leent om mooie foto’s te maken. Het idee voor deze workshop kwam eigenlijk van mijn dochter Ines. Zij testte het concept uit in haar kleuterklas.”

Stop Motion

Ines was verrast hoe creatief haar kleuters uit de hoek kwamen tijdens het ‘Stop Motion’-spel. “Met Playmobilfiguurtjes ensceneerden ze een tafereel, waarbij ze de popjes telkens verplaatsten en na elke fase een foto namen, waardoor het geheel leek alsof de figuurtjes bewegen. Ines, haar kleuters én de ouders waren dolenthousiast. Ouders vroegen om de foto’s, uitleg over het fototoestel,…”

Het succes van het initiatief vroeg om een vervolg… Daarnaast komt er ook een tweedaagse workshop voor tieners. De workshop voor kinderen 5 tot 8 jaar en 9 tot 12 jaar vindt plaats op 19 augustus. Voor de tieners (10 tot 16 jaar) is dat op 20 en 21 augustus. De kinderen krijgen professionele begeleiders, die zowel over fotografiekennis beschikken als over educatieve vaardigheden om met kinderen om te gaan.

Snel inschrijven is de boodschap, want de plaatsen zijn beperkt!

Info en inschrijven bij Visit Veurne, Grote Markt 29, 058 33 55 31 of infotoerisme@veurne.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier