Kinderen basisschool Arnoldus Oudenburg nemen afscheid van Annemie, Cathérine en Liliane

© LIN
Redactie KW

Deze namiddag stond in GO! basisschool Arnoldus een spannend moment ingepland: voor de juffen Annemie en Cathérine en secretaresse Liliane was in alle geheimhouding een afscheid van de school georganiseerd. “We wisten echt van niets en stonden stomverbaasd toen onze collega Phaedra opeens aan de deur stond. Ze kwam ons ophalen”, vertellen Annemie Germonprez, Cathérine Verheye en Liliane Bekaert.

Alle drie hebben ze hun laatste jaar in hun vertrouwde en geliefde school achter de rug. Annemie als leerkracht katholieke godsdienst, Cathérine als juf van het eerste leerjaar en Liliane als de rechterhand van directeur Vera Verlinde.

Annemie Germonprez (61) startte in de Oudenburgse basisschool in januari 1991 om er katholieke godsdienst te onderwijzen. “Wat ons hier vandaag te beurt valt, is een ongelooflijk gebeuren. En zo onverwacht”, glundert Annemie. “Ik had er al aan gedacht om als afscheid aan de kinderen een videoboodschap op te nemen, met de gedachte dat we hen niet meer zouden zien.”

Koekenbak

Cathérine Verheye (61) staat sedert 2001 voor de klas in de Arnoldusschool. “Ik ben van Oostende afkomstig en heb enkele jaren in Antwerpen gewoond. In die periode heb ik in 12 scholen les gegeven. We wilden weer naar zee komen wonen en bij mijn sollicitatie hier was het meteen koekenbak”, lacht Cathérine die in alle leerjaren les heeft gegeven.

Vier directies

Liliane Bekaert (61) is al 24 jaar de rechterhand van de directeur. “Ik heb onder vier directies gewerkt. Met Vera Verlinde klikte het bijzonder goed. We hebben dan ook veel raakpunten, waaronder onze kleinkinderen”, vertelt Liliane, intussen al zes keer oma.

“Op mijn to-do lijstje, nu ik met pensioen ga, staat onder meer veel opruimen. Ik ga ontspullen met de methode Marie Kondo”, verklapt Liliane een van haar voornemens. “En veel tuinieren.”

Afscheidslied

De drie afscheidnemende dames werden door de leerlingen van het zesde jaar, die ook de school verlaten, in de bloemen gezet. Elke klas had tekeningen en verrassingen voor Annemie, Cathérine en Liliane in petto. En samen zongen de kinderen een afscheidslied. Iedereen werd tot slot nog op een ijsje getrakteerd. (LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier