Kinderdagverblijf Baby Garden in Sint-Michiels sluit tijdelijk de deuren

Redactie KW

Het kinderdagverblijf Baby Garden in Sint-Michiels sluit nu dan toch – alleszins eventjes – de deuren. De ouders kregen een mail waarin hen gemeld werd dat de crèche tot en met maandag alvast niet open is. “Er is maandag intern overleg gepland”, klinkt het.

Het zat er al even aan te komen, maar kinderdagverblijf Baby Garden langs de Koning Albert I-laan in Sint-Michiels heeft nu toch beslist om tijdelijk de deuren te sluiten. De ouders werden via mail op de hoogte gebracht van de maatregel. Daarin wordt gemeld dat er tot en met maandag geen kinderen zullen opgevangen worden in de crèche. Een logische beslissing, nadat donderdag ook slechts twee kindjes werden opgevangen. “Het is voor iedereen geen aangename dag geweest”, staat er in de mail te lezen. “We willen onze excuses aanbieden voor de ontstane situatie.”

De crèche ligt onder vuur na een controle van Kind & Gezin dinsdag. Toen werd vastgesteld dat er onvoldoende kinderbegeleiders waren om een goeie werking van de kinderopvang te garanderen. Er bleken ook problemen te zijn met het statuut van de twee aanwezige kinderverzorgsters. Kind & Gezin gaf aan de situatie nauw op te volgen, maar ging niet over tot een sluiting van de crèche.

Vertrouwen kwijt

Ondertussen zitten de ouders van de 27 kinderen die er opgevangen worden met de handen in het haar. Heel wat van hen zijn het vertrouwen kwijt en kijken naar een nieuwe kinderopvang uit. “Maar dat is verre van evident”, zegt een papa die anoniem wenst te blijven. “Onze dochter heeft structuur nodig, dus zomaar een andere crèche zoeken is niet makkelijk. Bovendien betaalden we hier een waarborg van 250 euro. Krijgen we die terug als we zelf op zoek gaan naar andere opvang gezien de omstandigheden? Het is een vraag waar blijkbaar niemand ons een deftig antwoord op kan geven. Ik denk dat die mensen niet goed beseffen hoe groot de impact is.”

Bij Kind & Gezin zeggen ze dan weer dat ze de situatie van kortbij opvolgen. Al lijkt er vooralsnog weinig schot in de zaak te komen. “Wij zijn momenteel aan het afstemmen met de organisator”, klinkt het. “Meer kunnen we helaas op dit moment niet zeggen.” Hetzelfde klinkt in de mail van de eigenaar. Die zegt wel dat er maandag een intern overlegmoment komt. “We beseffen dat duidelijkheid op korte termijn noodzakelijk is en doen er alles aan om u die zo spoedig mogelijk te geven“, klinkt het. (TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier