Jeugdraad Mesen heeft plan B voor geschrapte activiteiten voor kinderen en tieners

De jeugdraad vergaderde met inachtneming van de geldende afstandsregels. (foto EF)
Redactie KW

In Mesen worden de geplande activiteiten voor de kinderen gezien de coronamaatregelen geschrapt. “We spelen op safe en pakken uit met een plan B”, zegt schepen van Jeugd Maité Hellem. “De beslissing werd genomen nadat we vele malen samen rond tafel zaten met de leden van de jeugdraad. We zijn echt niet over één nacht ijs gegaan.”

Tijdens de voorbije lockdown zat Maité Hellem diverse malen samen met de leden van de jeugdraad. “Na een aantal teamvergaderingen vanop afstand, elk vanuit zijn kot, en daarna een fysieke vergadering hebben we gekozen voor een plan B. We hebben een stadsspel gemaakt voor de -12-jarigen en een andere voor de +12-jarigen. Veel meer willen we nog niet vertellen over het spel. Dat stellen we pas eind deze maand voor aan de bewoners. Onze geplande activiteiten die – een paracommandotocht voor de -12-jarigen en het kamperen met de +12-jarigen – gaan jammer genoeg niet door. We beloven toch om onze kinderen en tieners een spetterende zomer te bezorgen.”

Volksgebeuren

De jeugdraad werkt ook een najaarsactiviteit uit, met name de Vlaamse kermis. “Graag willen we er vanaf september weer invliegen met de jeugdraad en dat op 19 september met onze Vlaamse kermis.” Maïté heeft daar goede herinneringen aan. “Zowel jong als oud kwam een kijkje nemen en had het naar zijn zin. Hoe raar het ook klinkt, dat gaf een warm gevoel, dergelijk volksgebeuren, net zoals vroeger. Door de vele positieve reacties van toen halen we deze Vlaamse kermis vanonder het stof.”

Ondertussen is er ook duidelijkheid over het geplande sportkamp in Mesen. Daarvoor werd een beroep gedaan op de diensten van Crejaksie vzw, de jeugddienst van de Liberale Mutualiteit. De dagkampen mogen plaatsvinden. (MDN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier