Jeugdhuis Pro Mille vindt onderdak in voormalig café Stadium in Gullegem

Jenny Rousseau zwaaide 55 jaar lang de scepter in caé Stadium © AV
Redactie KW

Jeugdhuis Pro Mille krijgt vanaf september (tijdelijk) onderdak in het voormalige café Stadium in de Koningin Fabiolalaan 111. Het jeugdhuis maakte de opsteker zelf wereldkundig via Facebook.

De Pro Mille is al jaren op de dool om een geschikt onderkomen te vinden. In afwachting van goed nieuws doen de jongeren al een hele tijd de verschillende Gullegemse festiviteiten aan met hun Promobiel, een rijdende bar waar ze drankjes aan vriendenprijzen serveren.

“Nu zijn we aan een nieuw hoofdstuk toe”, meldt woordvoerder Sybren Quidousse nu op Facebook. De jongeren kunnen blijkbaar vanaf september voor een tijd terecht in het volkscafé waar Jenny Rousseau 55 jaar lang de scepter zwaaide en dat ze op haar 75ste verjaardag (16 maart) definitief sloot.

Hoe de jongeren het voor mekaar kregen dat zij- ondanks de dreiging dat het pand plat gaat – de deuren mogen heropenen, is voorlopig nog niet duidelijk. Dat ze er werk willen van maken om er een nieuwe thuis voor het jeugdhuis te installeren, is een certitude. Via Facebook worden alvast volop medewerkers gezocht om hiertoe een steentje bij te dragen.

Café Stadium ligt trouwens plots goed in de markt. Vorige week nog belde iemand die de hele inboedel wil kopen om er een mancave mee te maken.

JH Pro Millehttps://www.facebook.com/JHProMille/https://www.facebook.comFacebook1

THE WORD IS OUT!

Jawel, jullie lezen het goed. Na jarenlang rondtrekken van her naar der met onze teerbeminde…

Geplaatst door JH Pro Mille op Dinsdag 18 juni 2019

rich1.0https://www.facebook.com/JHProMille/posts/1322117207935380552

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier