Jeugddienst van Menen organiseert wekelijks buurtterras en mobspel

© Nicolas Verhaeghe
Redactie KW

Tijdens de zomervakantie wordt vanuit de jeugddienst wekelijks een buurtterras georganiseerd op een plein waar Mobspel, de mobiele speelpleinwerking, op dat moment doorgaat. Op deze manier kan er contact gelegd worden met de ouders in de buurt maar ook tussen ouders en buurtbewoners onderling.

Ouders kunnen ervaren hoe hun kinderen spelen met de animatoren. De drempel naar de jeugddienst kan op deze manier verlaagd worden en er kan voor meer toeleiding gezorgd worden naar activiteiten, werkingen of evenementen van de jeugddienst. Ook kan de jeugdwelzijnswerkster op deze manier signalen of noden vanuit de ouders/volwassenen opvangen met betrekking tot de buurt of de kinderen/jongeren die er vertoeven.

De buurtterrassen kunnen bijdragen tot de sociale cohesie in de buurt. Daarnaast wordt het contact tussen de kinderen en jongeren en de jeugdwelzijnswerkster geoptimaliseerd. Mobspel is een mobiele speelpleinwerking die naar de buurten trekt om er de kinderen in hun eigen vertrouwde omgeving te animeren.

Om 10:00 uur gaan ze naar het eerste plein van die dag tot 12:30 uur. Om 14:00 uur moeten ze aanwezig zijn op het tweede plein van die dag tot 16:30 uur. Een knotsgek busje vol speelgoed en sportief materiaal komt naar de kinderen toe om te spelen, sporten, zingen, dansen… en dit helemaal gratis. Men kan gelijk wanneer aansluiten en weg gaan wanneer men wil. De mobiele speelpleinwerking speelt met iedereen die ze op het plein ontmoeten.

(NVM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier