"Dat heeft zeker zijn voordelen", vertelt hoofdbibliothecaris Paul Gervoyse. "Als je nu een activiteit plant in de bibliotheek of een auteur uitnodigt dan heb je meer kans om die te 'boeken'. In tegenstelling tot vroeger is nu niet alles op één week geconcentreerd.

"Tijdens die periodes krijgen we toch meer jonge bezoekers over de vloer hoor", vertellen Katrien Lahousse en Heleen Claeys die de jeugdafdeling voor hun rekening nemen. "Met die extra aandacht voor jeugdboeken zijn we dus dik tevreden. Het thema van de jeugdboekenmaand is dit jaar: 'Wetenschap & techniek'. Vandaar dat het startfeest de naam 'Eureka' meekreeg en dat we 'professor' Koen met zijn proefmobiel hebben uitgenodigd. De kinderen konden in een workshop zelf experimenteren en proefjes uitvoeren onder begeleiding van hem. Ook het MiniFabLab waar men eigen stickers kon ontwerpen, was heel vlug volzet. De snelle beslissers hebben het zich alvast niet beklaagd. De komende woensdagen 14, 21 en 28 maart zijn de kinderen zowel in het Bibliotheek-infopunt in de Kapellestraat als in de bib van Ruddervoorde welkom om hun eigen robot te maken met verschillende materialen die we hebben klaargelegd. Weetjesboeken en filmpjes helpen hen op weg.

(PH)

Verder zijn er nog de auteurslezingen in de scholen en de jeugdboekenmaand wordt afgesloten met een extra lange digitale voorleessessie 'Oorknuffels' en een bijhorende knutselactiviteit. Voor die laatste activiteit moet wel ingeschreven worden via www.oostkamp.be/webshop.

"Dat heeft zeker zijn voordelen", vertelt hoofdbibliothecaris Paul Gervoyse. "Als je nu een activiteit plant in de bibliotheek of een auteur uitnodigt dan heb je meer kans om die te 'boeken'. In tegenstelling tot vroeger is nu niet alles op één week geconcentreerd. "Tijdens die periodes krijgen we toch meer jonge bezoekers over de vloer hoor", vertellen Katrien Lahousse en Heleen Claeys die de jeugdafdeling voor hun rekening nemen. "Met die extra aandacht voor jeugdboeken zijn we dus dik tevreden. Het thema van de jeugdboekenmaand is dit jaar: 'Wetenschap & techniek'. Vandaar dat het startfeest de naam 'Eureka' meekreeg en dat we 'professor' Koen met zijn proefmobiel hebben uitgenodigd. De kinderen konden in een workshop zelf experimenteren en proefjes uitvoeren onder begeleiding van hem. Ook het MiniFabLab waar men eigen stickers kon ontwerpen, was heel vlug volzet. De snelle beslissers hebben het zich alvast niet beklaagd. De komende woensdagen 14, 21 en 28 maart zijn de kinderen zowel in het Bibliotheek-infopunt in de Kapellestraat als in de bib van Ruddervoorde welkom om hun eigen robot te maken met verschillende materialen die we hebben klaargelegd. Weetjesboeken en filmpjes helpen hen op weg. (PH)