De 19-jarige Wolfgang Vanpraet volgt Thomas Bogaert op als groepsleider bij de Lichterveldse Chirojongens. Hij neemt die taak op samen met Lukas Hoornaert, die al groepsleider was. "Ik wil vooral het goede werk van mijn voorgangers voortzetten", zegt de zoon van Bart Vanpraet en Sophie Labens. "Ik vind het heel belangrijk dat de Chiro een plaats is waar iedereen zich goed voelt en kan uitleven."

Weg van de dagelijkse sleur

Na een lange periode zonder Chiro op zondag kijkt Wolfgang reikhalzend uit naar de startdag op zondag 13 september. "Ik kijk er enorm hard naar uit om weer activiteiten te mogen geven", zegt de student politieke wetenschappen. "Naar de Chiro gaan was altijd een gelegenheid om even uit de dagelijkse sleur te zijn. Alleen maar met die gasten bezig zijn en hen een fantastische zondagnamiddag bezorgen. Dat heb ik gemist tijdens de lockdown en de periode erna. De Chironamiddag kan je hele week goedmaken, een opsteker die ik soms had kunnen gebruiken tijdens de lockdown."

Het wordt geen startdag als anders, beseft ook Wolfgang. "In het jeugdwerk moeten we de bubbels van 50 personen respecteren", zegt hij. "De jongste en oudste drie afdelingen worden dan ook apart gehouden. Leden die ouder zijn dan 12 jaar, moeten een mondmasker meenemen. Ook de leiders dragen een mondmasker. We hopen alvast op een grote opkomst, corona of niet."

Praktisch

De startdag van de Chirojongens zondag duurt van 14 tot 17 uur. De Chiromeisjes werken met twee shifts: het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar is welkom van 13.45 tot 17 uur, de andere leeftijden van 14 tot 17.15 uur.

De Scouts beginnen er een dag eerder aan. Bij de jongensscouts kunnen leerlingen uit het derde, vierde en vijfde leerjaar terecht vanaf 9.30 uur. Het eerste en tweede leerjaar is welkom vanaf 13.30 uur. De meisjes houden hun startdag van 14 tot 16.30 uur en voorzien één bubbel per tak.

De 19-jarige Wolfgang Vanpraet volgt Thomas Bogaert op als groepsleider bij de Lichterveldse Chirojongens. Hij neemt die taak op samen met Lukas Hoornaert, die al groepsleider was. "Ik wil vooral het goede werk van mijn voorgangers voortzetten", zegt de zoon van Bart Vanpraet en Sophie Labens. "Ik vind het heel belangrijk dat de Chiro een plaats is waar iedereen zich goed voelt en kan uitleven."Na een lange periode zonder Chiro op zondag kijkt Wolfgang reikhalzend uit naar de startdag op zondag 13 september. "Ik kijk er enorm hard naar uit om weer activiteiten te mogen geven", zegt de student politieke wetenschappen. "Naar de Chiro gaan was altijd een gelegenheid om even uit de dagelijkse sleur te zijn. Alleen maar met die gasten bezig zijn en hen een fantastische zondagnamiddag bezorgen. Dat heb ik gemist tijdens de lockdown en de periode erna. De Chironamiddag kan je hele week goedmaken, een opsteker die ik soms had kunnen gebruiken tijdens de lockdown."Het wordt geen startdag als anders, beseft ook Wolfgang. "In het jeugdwerk moeten we de bubbels van 50 personen respecteren", zegt hij. "De jongste en oudste drie afdelingen worden dan ook apart gehouden. Leden die ouder zijn dan 12 jaar, moeten een mondmasker meenemen. Ook de leiders dragen een mondmasker. We hopen alvast op een grote opkomst, corona of niet." De startdag van de Chirojongens zondag duurt van 14 tot 17 uur. De Chiromeisjes werken met twee shifts: het eerste, tweede, vijfde en zesde leerjaar is welkom van 13.45 tot 17 uur, de andere leeftijden van 14 tot 17.15 uur. De Scouts beginnen er een dag eerder aan. Bij de jongensscouts kunnen leerlingen uit het derde, vierde en vijfde leerjaar terecht vanaf 9.30 uur. Het eerste en tweede leerjaar is welkom vanaf 13.30 uur. De meisjes houden hun startdag van 14 tot 16.30 uur en voorzien één bubbel per tak.