Jeugdbewegingen en pastorale eenheid organiseren verbroederingsfeest

Pastoor Dirk Decuypere samen met leden van de helpende jeugdverenigingen. © GJZ
Redactie KW

Het kermisweekend dreigde in het water te vallen, maar enkele jeugdverenigingen zorgen samen met de pastorale eenheid voor een goed alternatief. Ze baten een bar uit waar ‘s werelds beste bier zal geschonken worden.

Het verhaal begint bij Dirk Decuypere, sinds begin dit jaar pastoor in Zwevegem. “Ik kreeg van de paters uit de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren twee paletten van hun bekende trappistenbier. De paters hebben een goede band met Zwevegem. Pater Marcel, een rasechte Zwevegemnaar was er kleermaker”, vertelt pastoor Dirk Decuypere.

Eerst dacht men een standje uit te baten op het streekbierenfestival, maar dit werd door de gekende reden afgelast. Ook zorgt het coronavirus ervoor dat Zwevegem Kermis niet kan doorgaan.

Priester Decuypere wilde toch iets doen tijdens het kermisweekend. “De kermis kwam er omdat de Sint-Amanduskerk in het tweede weekend van september van het jaar 1938 werd ingewijd. Het leek me dus wel leuk om tijdens dat weekend toch iets te organiseren.”

Uniek gebeuren

Zowel Chirojongens als Chiromeisjes, KAJ, KSA en pastorale eenheid sloegen de handen in elkaar en organiseren Verbroederingsfeesten. Deze naam past in het nieuwe beleid van pastoor Dirk Decuypere om van Zwevegem een warme gemeenschap te maken.

Priester Dirk Decuypere met een bak van 's werelds beste bier.
Priester Dirk Decuypere met een bak van ‘s werelds beste bier.© GJZ

Volgens de priester wordt dit een uniek gebeuren. “Het is al heel uitzonderlijk dat wij trappist van de abdij van Westvleteren mogen schenken, maar het wordt ook een historische eerste samenwerking tussen de Zwevegemse jeugdbewegingen. Samen zorgen wij dus voor een waardige vervanger voor Zwevegem Kermis.”

Pastoor Decuypere is eveneens blij met de enthousiaste medewerking van het gemeentebestuur.

Op 12 en 13 september

Het trappistenbier zal geschonken worden in glazen van 33 cl. Ze worden geserveerd aan 6 euro per consumptie. Er zal ook frisdrank te verkrijgen zijn.

Het gelegenheidscafé op het Toyeplein is open op zaterdag 12 september van 14 tot 24 uur en op zondag 13 september van 14 tot 20 uur. Op beide dagen is er kinderanimatie van 14 tot 18.30 uur. Het hele event verloopt volgens de huidige coronamaatregelen.

(GJZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier