JCI Tielt maakt kinderen warm voor techniek

Leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar met achteraan de mensen van JCI Tielt met v.l.n.r. Rodney Vandemoortele, Elise Balloey, Roy Van Coillie, schepen Vincent Byttebier en Ruben Buyck. © gf
Redactie KW

JCI Tielt maakt kinderen tussen 10 en 12 jaar enthousiast om voor technisch onderwijs te kiezen. Van 6 tot 27 april organiseert de organisatie telkens op zaterdag een workshop, waarbij kinderen kennismaken met programmeren door het maken van een robot.

JCI Tielt zet zich in voor jonge ondernemende mensen. Ze merkten in Tielt dat het moeilijk is om technische profielen te vinden, daarom besloten ze om met vrije basisschool Het Spoor, Het Reuzenhuis en ‘t Nieuwland samen te werken om leerlingen uit het vijfde en zesde leerjaar via een workshop warm te maken voor het technisch onderwijs. “We weten dat dit een jonge doelgroep is, vandaar dat we de instapdrempel zo laag mogelijk wilden houden door vooral de leerlingen dingen te laten doen”, aldus Roy Van Coillie, commissiedirecteur van JCI Transformers.

Positieve reacties

Tijdens de workshops worden de 21 deelnemende kinderen onderverdeeld in zeven teams om hen te laten werken met een robot. “Zo kunnen we de kinderen leren omgaan met het programmeren zonder ze te bezwaren met theorie.” De reacties zijn alvast positief. “Zowel de kinderen, hun ouders als de scholen zijn enthousiast. We merken dat de workshops een succes zijn, maar werken nog niet aan nieuwe evenementen. Nu focussen we vooral op het afronden van de twee aankomende sessies. Daarna kijken we naar welke initiatieven we verder kunnen opstarten. Het is wel de bedoeling om de komende jaren met dergelijke evenementen het technisch onderwijs te blijven promoten”, gaat Roy verder.

Aanvulling

JCI Transformers, waarvan de naam een knipoog is naar de gelijknamige film waarin robots de hoofdrol spelen, is een aanvulling op projecten die in Tielt al werden ondernomen. Zo is er Kind en Techniek, waarbij kinderen op bedrijfsbezoek gaan. De workshops lopen nog tot 27 april, telkens op zaterdag in de polyvalente ruimte van ‘t Nieuwland.

(SD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier