Jakkedoe in Menen scoort op Belgische Prijs voor Veiligheid en Preventie

Redactie KW

Jongerenontmoetingshuis Jakkedoe uit Menen heeft een vijfde plaats behaald op de uitreiking van de Belgische Prijs voor Veiligheid en Preventie. Aan die vijfde plaats is een cheque van 1.000 euro verbonden.

Jakkedoe ontstond uit een samenwerking tussen de stedelijke jeugddienst van Menen en het CAW Zuid-West-Vlaanderen. Jongeren tussen 12 en 25 jaar leggen er op een losse manier contact leeftijdsgenoten met begeleiders. Ze kunnen er openlijk praten over diverse thema’s. Zo stimuleert Jakkedoe jongeren soms om naar het deeltijds onderwijs over te stappen in plaats van te stoppen met school. Jongeren, van wie iedereen dacht dat het niet meer goed kon komen, erkennen dat Jakkedoe hen geholpen heeft bij het nemen van beslissingen.

“De jongerenontmoetingsplek is ook besmettelijk, want ouders komen er met hun kinderen langs omdat ze zien dat de buurjongen er baat bij had”, geven Thomas Allegaert, Luc Claeys en Thomas Lammens van de Preventiedienst Menen mee. Zij mochten in Brussel de cheque van 1.000 euro in ontvangst gaan nemen. Jakkedoe behaalde de vijfde plaats op 26 inzendingen. Het bevindt zich in het Jeugdcentrum in het Park ter Walle in Menen.

(CR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier